NRK Meny
Normal

Fiskeridirektoratet vil legge ned kontor

Fiskeridirektør Liv Holmefjord vil endre hele strukturen, og erstatte flere fiskerikontor med tre regionkontor i Nord-, Midt- og Sør-Norge.

Fiskeridirektør Liv Holmefjord

– Å endre organisasjonsstrukturen er ikke et mål i seg selv, men et virkemiddel for å nå de ambisjoner Fiskeridirektoratet har, sier direktør Liv Holmefjord.

Foto: Fiskeridirektoratet

19. februar ble NRK kjent med at regionkontoret til Fiskeridirektoratet i Ålesund kunne bli flyttet til Trondheim, etter forslag fra en arbeidsgruppe i direktoratet.

I dag – tirsdag 3. mars – sendte fiskeridirektør Liv Holmefjord sitt formelle forslag til fiskeriminister Elisabeth Aspaker.

Der bekrefter Holmefjord at hun vil kutte antall fiskerikontor fra 28 til 19, og redusere driften på flere av disse. Det betyr blant annet at ni kontor med til sammen 20 årsverk forsvinner.

Tre regionkontor

I samme åndedrag vil direktøren opprette tre store regionkontor, henholdsvis i Nord-, Midt- og Sør-Norge, nærmere bestemt i Tromsø, Trondheim og Bergen.

– Å endre organisasjonsstrukturen er ikke et mål i seg selv, men et virkemiddel for å nå de ambisjoner Fiskeridirektoratet har for å kunne løse samfunnsoppdraget vårt på best mulig måte, sier fiskeridirektør Liv Holmefjord.

Kontorene som er foreslått avviklet er:

  • Kjøllefjord
  • Havøysund
  • Hammerfest
  • Skjervøy
  • Svolvær
  • Brønnøysund
  • Sistranda
  • Fosnavåg

Vardø blir ikke videreført som fiskerikontor, men Fiskeridirektoratet vil ha ansatte på den planlagte analyseenheten som skal legges til Vardø. Kontor som ikke blir opprettholdt som regionkontor vil bli videreført som fiskerikontor.

– Ikke en svekkelse

– Dette innebærer ikke en svekkelse av regionene til fordel for hovedkontoret i Bergen. Det er viktig å understreke at vi vil vi være sterkt til stede på 19 steder langs kysten. I regionstrukturen er det lagt vekt på sterke fagmiljø, nærhet til viktige fiskeri- og havbruksmiljø og likebehandling av næringsaktørene, sier Holmefjord.

De ansatte som opplever at arbeidsstedet deres blir avviklet vil få tilbud om å fortsette på andre kontor og være med å styrke de kontorene som blir videreført, ifølge Holmefjord.

Nå ligger forslaget på bordet til fiskeriminister Elisabeth Aspaker. Avgjørelsen er ventet innen kort tid.