Hopp til innhold
Sunnmøre tingrett
Foto: Ivar Lid Riise / NRK

Fiskeri-heleri-saka på Sunnmøre

Oppsummert

Tre menn frå Sunnmøre ble tiltalt for heleri av fisk til ein samla verdi av nesten 12 millionar kroner. Alle blei frikjende for tjuveri, men dømde for heleri i Sunnmøre tingrett i september 2016.

  • Anker fiskeheleri-saken

    Alle tre mennene som ble dømt i den omfattende fiskesvindel-saken i lagmannsretten i juni, anker saken. Hovedmannen ble i lagmannsretten dømt til fem års fengsel for å ha videresolgt fisk som retten mener han burde visst var resultat av ei straffbar handling. Ifølge hans advokat Anders Svinø anker mannen over erstatningskravet fra Scanprod. Hans klient fastholder at han aldri har hatt befatning med fisk derfra. Mannen som ble dømt til ett års fengsel anker også saken. – Han anker både at han er dømt for tyveri, og erstatningsutmålingen, opplyser hans advokat Axel Lange. Fra før er det kjent at mannen som ble dømt til 2 1/2 års fengsel også anker.

  • Fiskesvindel-saken til høyesterett

    Den omfattende fiskesvindel-saken i Ålesund havner i Høyesterett. Jan Erik Teigum, som forsvarer en mann som ble dømt til 2 1/2 års fengsel, sier de anker både på grunn av lovanvendelsen og saksbehandlingen. De to andre som også ble dømt, har foreløpig ikke avgjort ankespørsmålet. Tre menn ble tidligere i juni dømt for heleri av fisk til en samla verdi av nesten 12 millioner kroner.