Savnet fisker funnet omkommet

Fritidsfiskeren som ble meldt savnet utenfor Godøya i Møre og Romsdal, ble natt til onsdag funnet omkommet. Mange fartøy deltok i leteaksjonen.

Leteaksjonen ble avsluttet rundt klokken to natt til onsdag.

– Det ble først gjort funn av den savnede båten, som var tom. Søket fortsatte ved hjelp av fartøyer og to helikoptre. Litt senere ble den savnede ble funnet omkommet og har blitt fraktet til land, forteller vakthavende redningsleder Eirik Walle ved Hovedredningssentralen.

De pårørende er varslet.

Båten ble funnet drivende av redningsskøyta Idar Ulstein i området vest for Vallebaane, et område nord for Runde og vest for Godøya, på Sunnmøre.

Kystvaktfartøyet Njård har koordinert søket på sjøen. To redningsskøyter, to brannbåter og to båter fra Røde Kors deltatt sammen med en del frivillige.

– I tillegg har vi hatt redningshelikopter fra CHC helikopterservice fra Florø og et annet helikopter som til vanlig holder til i Nordsjøen ble også organisert inn i søket, forteller Walle.

Det ble også sendt ut melding om «Mann over bord» over kystradioen til alle båter i området.

Skulle dra teiner

Politiet fikk melding rundt kl. 19.00 om at en mann var savnet etter han tirsdag formiddag dro for å dra teiner i sjøen ved Godøya, i Giske kommune.

De pårørende hadde ikke hørt fra mannen siden kl. 13.00.

Alle båter i området ble tirsdag kveld bedt om å lete etter den savnede og Hovedredningssentralen ble koblet inn.

Den lille fritidsbåten til mannen var sist observert tidlig ettermiddag mellom Breisundet og Fauskenbøya utenfor Ulsteinvik, opplyser Redningsselskapet på Twitter.

Kartla digitale spor

Hovedredningssentralen oppga først at de gjorde et såkalt kommunikasjonssøk.

Kommunikasjonssøk betyr at det er sendt ut melding over båtradioen og pårørende og bekjente blir kontaktet. I tillegg letes det blant annet etter digitale spor som signal fra mobiltelefon til mannen.

Laster Twitter-innhold