Fiskeolje gir suksess

GC Rieber Oils i Kristiansund har økt omsetninga med 50 millioner kroner hvert år de siste seks åra.

 

Bedriften raffinerer fiskeolje til ren Omega3, og har vært en stor suksess.

Det har vært utbygging ved fabrikken hele tida siden årtusenskiftet, og direktør Arne Alnæs sier det ikke er slutt enda.

 Gode fremtidsutsikter

- Vi skal få ei ny, moderne kai som også kan ta tungtrafikk. Vi får stadig flere båtanløp og trenger å oppgradere kaia vår, sier Alnæs.

Interessa for Omega3-olje har vært stor og ser ikke ut til å avta. Fabrikken på Fiskeribasen i Kristiansund har vært under kontinuerlig utbygging.  Fra 2002 har tallet på ansatte økt fra 11 til 32 i dag.

- Det vi har gjort er å begynne i  det små og lære oss teknologien, utvikle denne teknologien og så utvider vi og forbedrer oss, sier direktør Alnæs. - Der vi før trengte fire mann to ganger i døgnet hver dag heile uka der er det nok med ei halv stilling én gang i døgnet nå.

Ny fabrikk med ny teknologi

Om få dager blir et nytt laboratorium tatt i bruk. Samtidig skrives det kontrakt på ny kai og det blir trolig bygd ny fabrikk i løpet av neste år. Den er et samarbeidsprosjekt med Aker BioMarine.

-  Fabrikken er fortsatt på tegnebrettet og teknologien holder på å utvikles, men det ser ut som alt skal falle på plass og vi regner med å bygge en relativt stor fabrikk på Fiskeribasen som kan være i drift mot slutten av 2009, sier Arne Alnæs.