NRK Meny

– Vi måtte fire karer til for å lempe vekk slaktet

Lensmann i Nesset, Roar Hilde, var med da en ung moskusokse ble nødslaktet i ettermiddag. Hilde er glad avlivingen gikk lett og problemfritt. Moskuser kan være farlige om de blir redde.

Moskus skutt nær Eikesdal

150 kilo tung og fire voksne karer måtte til for å få slaktet vekk fra vegen.

Foto: Vigdis Vedal

Artikkelen er flere år gammel.

Et lite stykke unna Hasselbo Camping i Nesset ble en ung moskusokse i dag avlivet.

Ett skudd var nok

– Det var Statens naturoppsyn som tok seg av avlivingen, selv var jeg med for å hjelpe til om det ble nødvendig. Men det holdt med ett skudd og moskusen falt død om, uten å skape en farlig situasjon, sier lensmann Roar Hilde til NRK.

Dyret som ble avlivet var såpass tungt at det måtte fire mann til for å lempe slaktet opp på en bilhenger.

– Jeg vil tippe at den veide rundt 150 kilo, sier Hilde.

Ikke ukjent besøk

Vigdis Vedal hos Hasselbo Camping forteller til NRK at en billist på gjennomreise varslet både campingplassen og politiet om moskusen.

– Dette er en spesiell opplevelse for våre campingjester, men det er ikke første gang en moskus tusler seg ned til oss. Jeg husker i 1989, da kom det et følge på tre moskuser ned hit, sier hun.

Siste video/lyd

Mange geitebønder i landet vil ha den elektriske geiteklaven til Gjemnesbedrifta Nofence. Produksjonen pågår for fullt, men geiteklaven er enno ikkje godkjend. Gründerbedrifta treng beitesesongen 2017 for å gi Mattilsynet dokumentasjonen dei krev.
Dei fleste har meir enn nok med å SJÅ utfor kanten på den hundre meter høge Zakariasdammen i Tafjorden på Sunnmøre.
Men det finst folk som vil betale for å få seg ein luftig tur. Og frå neste veke av kan dei gjere akkurat dét...
Fiskesperra som skal redde den nasjonale lakseelva Driva, blir slakta av ekspertar på behandling av gyrosmitte. Miljødirektoratet er ansvarleg for prosjektet til seksti millionar kroner. Dei meiner det trengst berre små justeringar.