Finsk landslagsspiller til AaFK

23 år gammel midtstopper klar for sunnmørsklubben. Men nå har AaFK for mange utlendinger.

Netherlands Soccer Europa League

Tero Mäntylä, oppe til venstre i bildet, er den nye midtstopperen til AaFK.

Foto: Peter Dejong / Ap

AaFK har sikret seg midtstopperen Tero Mäntylä fra den bulgarske toppklubben Ludogorets, melder klubben på sine hjemmesider i ettermiddag

23-åringen ble hentet til Ludogorets fra finske Inter Turku i 2011, og har spilt rundt 30 kamper for klubben. Spilleren har fått kamper i Mesterligaen, og debuterte for det finske A-landslaget tidligere denne sesongen.

– Dette er en spiller vi har fulgt over tid og som vi er veldig fornøyde med å få til klubben. For oss var det veldig viktig å få på plass en midtstopper, sier klubbdirektør Henrik Hoff i AaFK til NRK.

Etter årets sesong forsvant svenske Daniel Arnefjord etter mange år i klubben, og i tillegg skal Jonatan Tollås Nation neste sesong spille for Kjetil Rekdals Vålerenga.

Aabrekks førstevalg

– I dag har jeg bestemt meg for bare å være glad. Det var utrolig viktig for oss å få på plass en solid midtstopper, og dette var vårt klare førstevalg, sier Harald Aabrekk til NRK.

Den nye Aalesund-treneren har fulgt Mäntylä over tid i sin jobb som speider i klubben, og er krystallklar på at AaFK har sikret seg en solid mann i forsvarsrekken.

– Han er en fremtidens spiller. Duellsterk, taklingssterk og god til å posisjonere seg. Han har også en stor ro, og er god til å sette i gang spillet offensivt. I tillegg har han fått spille noen kamper i Mesterligaen, og det er for oss en utrolig referanse å få inn i klubben, sier en fornøyd Aabrekk.

Harald Aabrekk presentert som ny AaFK-trener

Harald Aabrekk (i midten) ble nylig presentert som ny Aalesund-trener. Nå gleder han seg over å ha fått sitt førstevalg til ny midtstopper på plass.

Foto: Mattias Bergset / NRK

Treårskontrakt

Mäntylä gjennomgikk den medisinske testen onsdag, og signerte torsdag en treårskontrakt med Aalesund. 23-åringen kommer gratis til Aalesund som «Bosmanspiller», og blir den andre finske landslagsspilleren i klubben. Fra før er midtbanespilleren Sakari Mattila i klubben.

Nysigneringen har allerede fått drakt nummer 4. Det er den gamle drakten til Jonatan Tollås Nation.

Full kvote

Med Mäntylä på plass har Aalesund ti utenlandske spillere i stallen. Det er én for mye. Når klubben skal melde inn troppen til neste sesong kan det ikke være mer enn ni utenlandske spillere i troppen.

– Dette er vi fullstendig klar over. For oss var det viktig å få på plass en ny midtstopper, og dermed er dette en kalkulert risiko, sier Henrik Hoff.

Det betyr at en av klubbens utenlandske spillere må bort før kommende sesong.

– Leke James er i alle fall ikke til salgs, humrer Hoff.

Trener Harald Aabrekk er også klar over denne problematikken, og men er klinkende klar på at klubben ikke kunne la sjansen gå fra seg når Mäntylä ville signere for klubben.

– Nå blir det beinhard konkurranse for å unngå å havne utenfor når troppen skal meldes inn i slutten av mars, sier Aabrekk.

Han minner om at klubben uansett vil stå for de forpliktelsene de har til spillere under kontrakt, og han utelukker ikke at utleie av en av de utenlandske spillerne kan bli løsningen til våren.