NRK Meny
Normal

Hvem vil juble tirsdag?

Åfarnes skule og Halsa barne- og ungdomsskule gjorde det best i de innledende rundene og er tirsdag klare for finale i årets utgave av Klassequizen.

Åfarnes skole

Therese Flovikholm, Eirik Holm og Janne Konstanse Lønø tok like mange poeng som Halsa. Nå skal de møtes til finale.

Foto: Sara Lovise Roaldseth / NRK

Arne Bojer Pedersen, Åsmund Godal Tunheim og Even Hendseth

Arne Bojer Pedersen, Åsmund Godal Tunheim og Even Hendseth fra Halsa kunne slippe jubelen løs da de tok 11 poeng i Klassequizen. Men vil de klare å slå deltagerne fra Åfarnes tirsdag?

Foto: Sara Lovise Roaldseth / NRK

I seks uker har NRK reist rundt til 24 skoler i Møre og Romsdal og testet tiendeklassingene sine allmennkunnskaper. Etter de innledende rundene stod de to finalister igjen; Åfarnes skule og Halsa barne- og ungdomsskule.

Tirsdag i ettermiddagssendingen til NRK Møre og Romsdal skal en fylkesvinner kåres.

Følg med på radio her fra 14:03. Sendingen vil også bli sendt direkte på NRK Møre og Romsdal sine nettsider.

Begge lagene tok 11 poeng

Lag tolv ut i de innledende rundene av Klassequizen var Åfarnes skule.

Laget, som består av Eirik Holm, Janne Konstanse Lønø og Therese Flovikholm, var nervøse og spente før de skulle i ilden.

Holm var mest opptatt av at emner som sminke, kjendiser og andre som han karakteriserer som «jenteting» kunne han gjerne styre unna. Og det ble ingen kjendis-spørsmål.

Laget måtte svare på spørsmål i kategoriene «Tog», «Tor»og «Kropp».

Det gikk veldig bra og elevene svarte riktig på alle spørsmål unntatt spørsmålet om hvilken øygruppe som har Torshavn som hovedstad. Etter konkurransen mente deltagerne at de ikke vil glemme Færøyene med det første.

Laget stod da med 11 poeng og flest poeng så langt i konkurransen.

Tre lag til var i ilden før det var Halsa barne- og ungdomsskule sin tur. Det rene guttelaget var rolige før de skulle i gang. Forventningene var høye, men nøkterne.

– Vi skal gjøre det beste vi kan, samtykket Åsmund Godal Tunheim, Even Hendseth og Arne Bojer Pedersen rett før start.

Og etter at de tok full pott i første kategori, «Hundre» roet de seg ytterligere. Neste kategori for laget var «Skandinavia». Laget svarte sikkert og korrekt på alt unntatt den danske byen Odense som havnet på feil øy i svaret. Med full pott i kategorien «USA» kunne laget slippe jublene løs.

Skal kåre fylkets beste tiendeklassinger

– Nå blir det gullbrød og Solobrus, sa Even Hendseth etter at de tok elleve poeng.

Deltagerne fra Halsa trodde resultatet ville holde til fylkesfinale.

På Åfarnes trodde også deltagerne at 11 poeng ville holde til fylkesfinale. Det fikk de rett i. Dermed vil deltagerne knive med Halsa om hvem som har de smarteste tiendeklassingene i Møre og Romsdal.

Vinneren går til nasjonal finale

Laget som går seirende ut av fylkesfinalen tirsdag får med seg heder og ære og en sjekk til klassekassen fra NRK. I tillegg skal de 10. mai kjempe i landsfinale på NRK 1 mot fylkesvinnerne fra resten av landet.