Laget film om Sunnmørsalpene: – Verdens beste natur

«Vår beste dag» viser frem spektaulære bilder fra Sunnmørsalpene og Volda. Filmen vant nylig en konkurranse og skal vises frem over hele landet.

Sunnmørsalpene

Filmen «Vår beste dag» viser spektakulære bilder fra Sunnmørsalpene. Filmen er laget av studenter i Volda.

Foto: Matias Myklebust

Matias Myklebust

Filmskaper Matias Myklebusts film «Vår beste dag» vant Fri Flyts konkurranse.

Foto: PRIVAT

– Vi ville vise frem at Volda ikke bare er en liten bygd på Vestlandet, men at vi har verdens beste natur her, forteller filmskaper Matias Myklebust om filmen «Vår beste dag».

Filmen vant nylig en konkurranse i regi av magasinet Fri Flyt og skal vises under en filmturné med 13 stoppesteder, deriblant Volda og Ålesund. Ideen til vinnerfilmen kom til da Myklebust så vinnerne av fjorårets konkurranse.

– Vi har vært mye på tur tidligere, men bestemte oss for å ta med kamera nå. Vi har jobbet med filmen siden november og det har vært det første jeg har tenkt på når jeg står opp om morgenen, sier han.

Filmtittelen forklarer han på følgende måte:

– Det er et jag i friluftsmiljøet etter den beste snøen, den beste solnedgangen og det er litt ironi i det. Men det er også en film satt sammen av de beste dagene vi har hatt i fjellet sammen og en inspirasjon til å komme seg mer ut, forklarer Myklebust.

– Mye kalorier og svette

Vår beste dag - Sunnmørsalpene

«Vår beste dag» viser frem Sunnmørsalpene fra sin beste side.

Foto: Matias Myklebust

Produksjonen av filmen startet da Myklebust og flere av de andre som har vært med å laget filmen var førsteårsstudenter ved Høgskulen i Volda.

Filmen viser frem Sunnmørsalpene og Volda, det har til tider vært krevende filmeforhold for Myklebust og resten av gjengen.

– Man må sørge for å holde seg varm hele tiden, få i seg mat og drikke, undersøke skredfaren og ta hensyn til alle de andre i gruppa, sier Myklebust.

– Jeg har lagt ned mye kalorier og svette i denne filmen, legger filmskaperen til.