Hopp til innhold

Fikk igjen de viktigste eiendelene

Mange av hurtigrutepassasjerene fikk i dag igjen de viktigste eiendelene sine. En gruppe amerikanske turister reiste i ettermiddag, og da hadde de fleste med seg medisiner, penger og andre personlige ting som ble liggende igjen da de måtte evakuere hurtigruteskipet Nordlys i all hast torsdag morgen.

Norman Johnson

Hurtigrutepassasjer Norman Johnson reiser hjem og venter på resten av eiendelene sine.

Foto: Alf-Jørgen Tyssing / NRK

På Rica Parken Hotel i Ålesund var det tidligere i dag opprop av lugarnummer for at det amerikanske reisefølget skal få igjen eiendelene sine.

Les også:

De godtar at det ikke er så lett å få tak i alt på kort tid. De har kun fått igjen de viktigste eiendelene sine. Resterende eiendeler vil bli ettersendt senere.

– Livet kan ikke erstattes, men det kan eiendelene. Jeg er villig til å vente. Vi reiser hjem og venter på resten av eiendelene våre, sier hurtigrutepassasjer Norman Johnson.

Video AMERKANARAR

Fornøyd

Men noe er altså hentet ut fra hurtigruteskipet Nordlys i løpet av dagen. Noen få personlige eiendeler kan de ta med seg hjem allerede nå.

– De har alle skrevet opp en liste av ting de absolutt trengte før de kunne reise tilbake til USA. Blant annet husnøkler, bilnøkler, medisiner osv, sier reiseleder Karin Hansen.

Karin Hansen

Reiseleder Karin Hansen.

Foto: Alf-Jørgen Tyssing / NRK

Amerikanerne virket likevel fornøyd, selv om de ikke får igjen alle eiendelene sine før de reiser hjem.

– Vi spurte bare etter medisinene, og de fikk vi. Vi måtte ha dem nå, for det kan gå dager før vi er hjemme, sier hurtigrutepassasjer Margareth Nicol.

– Når dette skulle skje, så er jeg glad for at dette skjedde i Norge. Jeg er ikke sikker på at vi hadde blitt like godt mottatt noe annet sted, sier hurtigrutepassasjer Hilda Lane.

– Det viktigste er at jeg har fått kamera og PC tilbake. Alt er i orden. "Lekene" mine er reddet, smiler passasjer Jerry Cohen.