NRK Meny
Normal

Fikk 250.000 kroner: – Det er rørende

Barnekreftforeningen håper å bruke pengene de fikk fra Rolls-Royce til videre forskning på barnekreft. Fire av fem barn overlever kreftsykdom, men de vil kjempe videre for at også det femte barnet overlever.

Barnekreftforeningen får sjekk av Rolls-Royce

PENGEGAVE: Leder i Barnekreftforeningen Møre og Romsdal, Eva Cathrine Asbjørnsen, nestleder John Kristian Sundklakk, kommunikasjonsdirektør Anette B. Wollebæk i Rolls-Royce Marine AS, og leder av Fellesforbundet hos Rolls-Royce på Longva, Bjørn Kåre Høistad poserer med sjekken.

Foto: Rolls-Royce

John Kristian Sundklakk

SJEKK: John Kristian Sundklakk viser frem beviset på at de har fått 250.000 kroner av Rolls-Royce.

Foto: Magnus Gamlem

– Som pappa til et kreftsykt barn føles det helt fantastisk at andre er villige til å gi sine julegaver til vår forening. Det er rørende, sier John Kristian Sundklakk fra Barnekreftforeningen Møre og Romsdal.

Tirsdag var han og Eva Cathrine Asbjørnsen på besøk i Rolls-Royce' lokaler i Norsk Maritimt Kompetansesenter i Ålesund for å motta en sjekk på 250.000 kroner.

– Dette hjelper oss veldig mye. Midlene vil gå uavkortet til forskning på barnekreft og til familier som har barn med kreft, forteller Asbjørnsen.

Barnekreftforeningen bruker pengene de samler inn til å få behandling av barna på St. Olavs Hospital i Trondheim. De steller også i stand sosiale aktiviteter og arrangerer en årlig høsttur, samt en familieleir på sommeren for barna.

– Det er vårt mål

Eva Cathrine Asbjørnsen

RØRT: Eva Cathrine Asbjørnsen ble rørt av gaven fra Rolls-Royce.

Foto: Magnus Gamlem

– Det er fire av fem barn som klarer seg og blir friske, men vi ønsker at også den femte skal bli frisk. Det er vårt mål, forteller Sundklakk.

Han er opptatt av å gjøre det mer attraktivt for leger å jobbe med kreftsyke barn.

– Får vi opp et forskningsmiljø på barnekreft vil det gjøre det mer interessant for legene å jobbe med kreftbarna i Norge. Det er der problemet ligger. Når det er lite forskning på det, blir det mindre interessant å jobbe med det, sier han.

Imponert over arbeidet

Bjørn Kåre Høistad

Bjørn Kåre Høistad avr glad for å kunne gi penger til akkurat Barnekreftforeningen.

Foto: Magnus Gamlem

Rolls-Royce' ansatte har gjort det til en tradisjon å gi en gave til et veldedig formål rundt jul hvert år. I stedet for at bedriften gir en gave til de ansatte, velger de å gi den videre til noen de mener trenger den mer.

Tidligere har Leger Uten Grenser og Røde Kors mottatt penger fra Rolls-Royce, men i år falt valget på Barnekreftforeningen.

– De ansatte hadde plukket ut seks aktuelle kandidater og gjennom en avstemning var det til slutt Barnekreftforeningen som gikk seirende ut, forteller klubbleder for fellesforbundet hos Rolls-Royce Marine, Bjørn Kåre Høistad.

Han er imponert over arbeidet organisasjonen gjør.

– De driver et frivillig arbeid og det er foreldre av barn som har eller har hatt kreft som driver det. Jeg er overbevist om at det var medvirkende til at det var de som fikk årets julegave, mener han.