NRK Meny
Normal

Kvinne fikk 10 000 kroner i bot for å plystre

En 41 år gammel kvinne fra Kristiansund har fått en bot på 10 000 kroner for å plystre klokken fire om morgenen. Episoden sjokkerer en lattermild verdensmester i plystring.

Nordmøre politikammer

Kristiansundskvinnen som i forrige uke fikk en bot for ordensforstyrrelse, ble tatt hånd om av Nordmøre og Romsdal politidistrikt.

Foto: Ness, Rune Petter / NTB scanpix

Politiadvokat Johan Petter Iversen i Nordmøre og Romsdal politidistrikt sier til NRK at hendelsen skjedde tidligere i høst.

– Politiet fikk melding fra et utested i Kristiansund om ordensforstyrrelse. Kvinnen var beruset, og plystret svært høyt med to fingre i munnen. Hun forstyrret dermed ro og orden i området.

Kvinnen fortsatte å plystre til tross for at hun hadde fått pålegg av politiet om å slutte.

Arrestert

Politiet måtte til slutt ta med seg kvinnen til drukkenskapsarresten. I tillegg gikk hun til verbalt angrep på den kvinnelige politibetjenten som fikk mange stygge gloser slengt mot seg.

– Kvinnen fikk en bot grunnet ordensforstyrrelser og fordi hun verbalt forulempet en kvinnelig politibetjent.

Hvor går grensen på hva som karakteriseres som høy plystring?

– Det har med støy å gjøre. Alle vet at når man bruker fingrene i munnen kan plystringen bli veldig høy. Når hun får pålegg fra politiet om å slutte med plystringen, og ikke gjør det, må politiet følge dette pålegget og arrestere kvinnen.

Episoden skjedde nærmere halv fem om morgenen, og kvinnen tok ikke hensyn til at naboene kunne bli vekket.

Hør radioreportasjen her:

Rystet verdensmester

Tormod Borgen Rogne fra Tønsberg tronet øverst på pallen under verdensmesterskapet i plystring for tre år siden. Historien sjokkerer plystreren.

– Hehe, når jeg fikk høre det ble jeg både lattermild og litt provosert, sier Borgen, som også går under kallenavnet «plystrekongen».

Tormod Borgen Rogne i konserthall i Yokohama.

Her plystrer Tormod Borgen Rogne under en konsert i Japan.

Foto: Privat

– Hun kan neppe ha plystret muntert i gatene i Kristiansund, for å si det sånn. Hun må ha plystret med en intensjon om å provosere politibetjenten.

Mannen som ble verdensmester med MGP-låten «My heart is yours», sier selv at han ikke klarer å plystre med fingrene i munnen.

– Ironisk nok så klarer jeg ikke det. Men jeg vet at lyden kan bli veldig sterk når man plystrer på den måten. Plystring skal ikke være en ulyd. Det skal være vakkert og melodiøst, sier Rogne.

Om den 41 år gamle kvinnen fra Kristiansund hadde nådd langt i et verdensmesterskap, er det vanskelig å tro på.

Her kan du se video av hvordan vakker og melodiøs plystring kan høres ut. Plystrekongen Tormod Borgen Rogne tolker Rolf Løvlands låt «You raise me up»: