NRK Meny
Normal

Moldenseren som rådgir 10 av fiendens menn

MOLDE (NRK): For 19 år siden var han Molde-supporter på sin hals. I dag er han personlig rådgiver for ti spillere som kan sende de blå-hvite på hodet ut av cupen.

Sverre Eilert Mauseth

Ti spillere på Moldes cupmotstander, Ranheim IL, representeres av moldenseren Sverre Eilert Mauseth (49).

Foto: Erik Hattrem

Molde-mannen Sverre Eilert Mauseth er født, oppvokst og har levd hele sitt liv med glødende interesse for Molde fotballklubb. i 1994 var han én av grunnleggerne bak Tornekrattet, Moldes supporterorganisasjon.

Vi får håpe på en jevn og god kamp, da.

Sverre Eilert Mauseth

Mauseths yrkeskarriere har tatt han fra Nordsjøen, til postvesenet via kiosk og til en obb som talentspeider for Molde Fotballklubb. Nå er han personlig rådgiver for norske toppfotballspillere.

Representerer omtrent hele laget

Ti av de spillerne han er rådgiver for, spiller for Ranheim, som i kveld møter Molde i cupen. Vinner Ranheim betyr det mye for Mauseths prestisje og økonomi.

– Jeg er faktisk ambivalent i forhold til denne kampen her. Hjertet ligger selvfølgelig i Molde. Men jeg har følelser for Ranheim siden jeg representerer såpass mange av spillerne på laget, sier Mauseth til NRK.

Han bruker i disse dager mye av arbeidsdagen i telefonen. Overgangsvinduet åpner snart, og mange av Mauseths klienter vil flytte på seg. En rådgiver er ikke spillerens agent, så Mauseths jobb blir ofte en forlengende arm for spillerens agent og en mellommann for både klubb, spiller og agent.

– Jeg følger opp spilleren på mange mulige måter. Som karrierevalg, oppfølging av privatøkonomi og advokathjelp. Egentlig representerer jeg spilleren på alle områder, sier han.

Helt siden Vegard Forren jobbet på Rema 1000 og spilte for KIL Hemne, har Mauseth vært Premier League-spillerens rådgiver.

– Vegard Forren har jeg hjulpet med ganske mye, ja, forteller Mauseth.

Derfor kan Ranhem vinne

Moldes eneste reelle sjanse til å sikre seg spill i Europa neste år, er å komme seg til cupfinalen og vinne den. Mauseth tror ikke kampen mot Ranheim blir enkel.

– Molde har manglet kontinutet i sine treninger den siste tiden. Det skyldes ligapause og spillere avgitt til U21-EM. Ranheim har trent og spilt som vanlig, men de er nede i en dalende formkurve. Men som Arne Scheie sier; cup er cup, forteller rådgiveren.

Sverre Eilert Mauseth

Rådgiveren møter Ranheims daglige leder Brynjar Aune.

Foto: Erik Hattrem

Siden så mange av rådgiverens klienter i dag er i Molde, er det lett å anta at Mauseth har møtt sine spillere ansikt til ansikt og overbragt informasjon om det han har sett på de siste dagers Molde-trening.

– Nei, det gjør jeg overhodet ikke. jeg har ikke snakket med noen spillere i Ranheim i dag, for det vet jeg at verken trenere eller lag liker. Det å være rådgiver innebærer at ting må gjøres riktig, så ingen kontakt med spillerne i dag, sier han.

– Hva er egentlig det beste rådet du noen gang har gitt, spør vi rådgiveren til slutt.

Han svarer:

Det var nok at Vegard Forren skulle si ja til Molde.