Havyard skal bygge fem elektriske ferjer for Fjord1
Foto: Pressebilde

Ferje i Møre og Romsdal

 • Brukar 2,2 milliardar på ferjekaier

  Ei samla oversikt viser at totalt 2,2 milliardar kroner skal brukast på ferjekaier i Møre og Romsdal fram til 2025. Overgang til nye miljøferjer gjer at dei må bygge om, men store delar av jobben måtte ha blitt gjort uavhengig av det. – Noko måtte ein ha gjort likevel, fordi ferjene blir betydeleg større og tyngre, seier prosjektleiar i Statens Vegvesen, Olav Megrund.

  Ferjekai Halsa Kanestraum utbetring
  Foto: Eirik Haukenes / NRK
 • Innstilt ferge fra 18:50 i kveld

  C-ferga i sambandet Halsa – Kanestraum blir innstilt fra og med klokka 18:50 i kveld, onsdag 04.12, som følge av værforhold og pågående anleggsarbeid på fergekaiene. Det vil være avgang fra hver side halv og hel time i tidsrommet 19:00 til 21:30, fra 22:00 ordinær rute iht. gjeldende rutetabell, melder Fjord1.

 • Innstillinger pga. dårlig vær

  Dårlig vær fører til at perioden med to innstilte fergeavganger mellom Edøya og Sandvika blir forlenget til mandag 16. desember. Det gjelder avgangene klokka 04.40 fra Edøya (alle hverdager) og klokka 00.15 fra Sandvika (alle hverdager, samt natt til lørdag og natt til mandag). – Været har vært en utfordring denne uken og har gjort det vanskelig å opprettholde arbeidet med å bore peler ved Edøy ferjekai. Entreprenøren jobber syv netter i uken, men siden oppankringen til flåteriggen ligger i sikkerhetssonen til hurtigbåten har vi ikke mulighet til å fortsette boringen på dagtid, sier prosjektleder Olav Megrund i Statens vegvesen.