Vil kutte antall ferger: – Dårlig idé

Ordfører i Hareid kommune er lite fornøyd med at fylkesrådmannen vil kutte antall ferger fra tre til to på sambandet Hareid-Sulesund.

Ullensvang

FERGEKUTT: Ullensvang er en av tre ferger som opererer på sambandet i dag.

Foto: Alf-Jørgen Tyssing / NRK

Nå kan det bli slutt på tre ferger på sambandet mellom Hareid og Sulesund på Sunnmøre.

Det aktuelle sambandet har hatt mindre trafikk en vanlig de siste månedene, og om den dårlige trenden fortsetter ut februar vil fylkesrådmannen si opp avtalen for tre aktive ferger.

– Det er en dårlig idé og jeg synes den er prematur også etter bare noen få måneders kikk på statistikken, sier ordfører i Hareid kommune, Anders Riise.

– Det liker vi dårlig

Ordføreren mener at fylket ikke ser den store sammenhengen og at en nedgang i trafikken er naturlig fra tid til annen.

– Næringslivet og næringsaktiviteten går i bølgedaler, og hvis man ser på statistikken viser den at det har vært dupper i statistikken tidligere også, forteller Riise.

Spesielt MF Ullensvang har vært gjenstand for kontroverser etter at en rekke problemer har rammet fergen og dermed også passasjerene. Derfor er det ekstra bittert for ordføreren om sambandet skulle bli enda mer belastet.

– Det å få på plass dette sambandet har vært en kamp, med bakgrunn i at vi har hatt dårlig fergematerielle gjennom Ullensvang, sier Riise.

– Nå har vi endelig fått til det, men skal ta vekk det igjen, og eventuelt ta en ny kamp. Problemene med Ullensvang kommer tilbake igjen fordi de må kjøre fergen hardere og det blir mer press på tidene. Det liker vi dårlig, sier han fortvilet.