NRK Meny
Normal

Ferge glemte å sette av passasjerer

Fergen M/S Ullensvang glemte av et helt dekk med biler før de kjørte fra kai. – De så rimelig flaue ut, forteller Joar Ødegård, som var ombord da det skjedde.

M/S Ullensvang

UNDER DEKK: Flere passasjerer ventet forgjeves på å få slippe av fergen.

Foto: Joar Ødegaard

ullensvang

M/S ULLENSVANG: Fergen glemte av passasjerene på det nedre dekket.

Foto: Alf-Jørgen Tyssing / NRK

Nordled-fergen M/S Ullensvang, som går på strekningen Hareid-Sulesund, glemte torsdag ettermiddag å slippe av et helt dekk med biler da de kjørte fra land på Sulesund.

Joar Ødegård satt i en av de om lag 25 bilene som forgjeves ventet på å få kjøre i land på Sulesund.

– Da vi nærmet oss Sulesund gikk folk og satt seg i bilene og ventet på at vi skulle få slippe ut i sommersolen. Det tok mistenkelig lang tid og etter hvert merket vi at motorkraften trakk i feil retning. Da var det mange som spratt opp og sprang opp trappene, forteller Ødegård.

– Så rimelig flau ut

Først når fergen nærmet seg midtfjords i retning Hareid, ble fergemannskapet oppmerksomme på de mange ekstrapassasjerene.

– Fergen snudde og vi fikk slippe av til slutt. Det var en litt artig situasjon siden jeg ikke skulle rekke noe. Matrosen stod og beklaget og så rimelig flau ut. Det så ut som de fleste tok det bra, sier Ødegård.

Passasjerene på det nedre dekket, som fikk en ekstra lang fergetur, ble forsinket med omtrent 15–20 minutter.

– Tviler ikke på at det er sant

Flere som bruker M/S Ullensvang ofte, har klaget på problemer med den gamle fergen. Regionsjef for ferger, Inge Andre Utåker, beklager dagens hendelse.

– Det har ikke skjedd etter jeg begynte i Norled, men jeg har hørt lignende historier før. Jeg tviler ikke på at det er sant. Dette er nok en menneskelig glipp og må følges opp videre, sier han.

Fergestrekningen Hareid-Sulesund er blant de travleste som selskapet opererer på, og Utåker mener de har det beste mulige mannskapet om bord på M/S Ullensvang.

– Det er veldig flinke folk, som har fått mye ufortjent kjeft av publikum tidligere, mener han.

Fredag skal ikke M/S Ullensvang være i drift på grunn av skifting av noen komponenter i fergen. Derfor er det bare A- og B-ruten som går fredag til søndag.