Ferdselsforbud under Tall Ships Races

Allerede fra søndag kveld vil det innføres ferdeselsforbud for fritidsbåter i Ålesund.

«Ocean Spirit of Moray» legger til i Ålesund havn

FØRSTEMANN: Ocean Spirit of Moray var første skip til å legge til kai i Ålesund. Kommende uke vil byen være fylt av flere andre seilskuter.

Foto: Silje Steinnes Bjerknes / NRK
gamlem
Journalist

Seilskutene som er med i Tall Ships Races er begynt å ankomme Ålesund før folkefesten som vil finne sted kommende uke. Derfor innfører politiet et ferdelsforbud for fritidsbåter allerede fra søndag kveld.

Forbudet gjelder for Brosundet, og indre havn i Ålesund. I et skriv fra politiet heter det at forbudet innføres for å «ivareta enkeltpersoner og allmennhetens sikkerhet».

Ferdselsforbudet vil gjelde fra søndag 12. juli klokken 18.00 til klokken 20.00 lørdag 18. juli. Innenfor dette tidsrommet har altså ikke fritidsbåter normal tilgang i havnen.

Forbudet vil bli håndhevet av fartøy fra Redningsselskapet, Ålesundregionens havnevesen og Sunnmøre politidistrikt.

Se kart over havnen her!

Siste video/lyd

Ein fem år lang krangel etter rehabilitieringa av Freifjordtunnelen, hamnar no i forliksrådet. 
Statens vegvesen meiner ei svakheit i plastduken som ble laga, kan gi ekstrakostnader i hundremillionar-klassen.
Ålesund kommune har kome på kant med delar av kulturlivet i byen. Då det kom fram at mellom andre Matfestivalen ikkje lenger får halde til på sin tradisjonelle plass midt i sentrum - har mange års irritasjon kome til overflata.
Utdanninga for fagarbeidarane i maritim industri kan bli endra. Ei fersk masteroppgåve konkluderer blant anna med at ein må sjå på heile utdanningsløpet - og at haldninga til yrkesfaga må bli betre.