NRK Meny
Normal

Ferdselsforbud under Tall Ships Races

Allerede fra søndag kveld vil det innføres ferdeselsforbud for fritidsbåter i Ålesund.

«Ocean Spirit of Moray» legger til i Ålesund havn

FØRSTEMANN: Ocean Spirit of Moray var første skip til å legge til kai i Ålesund. Kommende uke vil byen være fylt av flere andre seilskuter.

Foto: Silje Steinnes Bjerknes / NRK
gamlem
Journalist

Artikkelen er mer enn ett år gammel.

Seilskutene som er med i Tall Ships Races er begynt å ankomme Ålesund før folkefesten som vil finne sted kommende uke. Derfor innfører politiet et ferdelsforbud for fritidsbåter allerede fra søndag kveld.

Forbudet gjelder for Brosundet, og indre havn i Ålesund. I et skriv fra politiet heter det at forbudet innføres for å «ivareta enkeltpersoner og allmennhetens sikkerhet».

Ferdselsforbudet vil gjelde fra søndag 12. juli klokken 18.00 til klokken 20.00 lørdag 18. juli. Innenfor dette tidsrommet har altså ikke fritidsbåter normal tilgang i havnen.

Forbudet vil bli håndhevet av fartøy fra Redningsselskapet, Ålesundregionens havnevesen og Sunnmøre politidistrikt.

Se kart over havnen her!

Siste video/lyd

Innbyggerne på Kleive i Molde kommune frykter ulykker, og kjemper for å få revet ei falleferdig brygge. Kommunen sier det ikke er deres ansvar.
I dag var entreprenørar på synfaring på traseen for Nordøyvegen. Statens vegvesen har utlyst dei første kontraktane, og interessa er stor.
Mange geitebønder i landet vil ha den elektriske geiteklaven til Gjemnesbedrifta Nofence. Produksjonen pågår for fullt, men geiteklaven er enno ikkje godkjend. Gründerbedrifta treng beitesesongen 2017 for å gi Mattilsynet dokumentasjonen dei krev.