Snart ferdig med Aksla-etterforskningen

I løpet av kort tid venter politiet i Ålesund å gjøre seg ferdig med etterforskningen i saken der 21 år gamle Anja Weløy Aarseth ble seksuelt misbrukt og drept på byfjellet Aksla.

Politiadvokat Yngve Skovly

Politiadvokat Yngve Skovly sier de vil slippe den siktede ut av isolasjon førstkommende fredag.

Foto: Ivar Lid Riise / NRK

– Ja, det er kun noen få vitneavhør og litt gjennomgang av elektroniske spor som står igjen. I tillegg venter vi på rettspsykiaterne sin rapport, og disse har fått frist til slutten av november, sier politiadvokat Yngve Skovly.

Han sier dermed at de er i siste etterforskningsfase i saken der 21 år gamle Anja Weløy Aarseth fra Bergen ble seksuelt misbrukt og drept på byfjellet Aksla i Ålesund i slutten av august.

På spørsmål om den siktede har oppgitt noe motiv for drapet, sier Skovly at partene har diskutert temaet, men politiadvokaten vil ikke gå ut med detaljer om hva som har kommet frem.

Ut av isolasjon

4. august ble en 23 år gammel mann fra Isfjorden pågrepet og siktet for saken. Han erkjente senere å ha gjennomført drapet.

23-åringen er også siktet for ransforsøk av Pluto-kiosken på Fagerlia, samme dag som Aarseth skal ha begitt seg ut på den skjebnesvangre joggeturen.

Mannen har sittet varetektsfengslet i isolasjon siden pågripelsen i begynnelsen av september, men nå har politiet gått inn for å avslutte isoleringen førstkommende fredag.

– Vi ser ingen grunn til å holde ham isolert lenger, sier Skovly.

Politiadvokaten sier de venter at rettssaken vil komme i gang på nyåret.

Anja Weløy Aarseth funnsted

Her i joggeløypa på byfjellet Aksla ble Anja Weløy Aarseth fra Bergen funnet død lørdag 31. august, etter å ha vært savnet i flere dager.

Foto: NRK