Hopp til innhold

Måtte løslate seks rumenere fordi fengselet var fullt

Politiet i Nordmøre og Romsdal måtte løslate seks av åtte rumenere som er siktet for å ha stjålet båtmotorer fordi de ikke var plass til alle i fengselet.

Brygga

Tyvene forsøkte seg her ved Gunnar Holm sin brygge på Holm i Rauma, før de ble pågrepet.

Foto: Ottar Rydjord

Det melderRbnett.no.

– Vi fremstilte alle åtte for varetektsfengsling, og tingretten ga politiet medhold. Fredag ble alle åtte varetektsfengslet for fire uker i forbindelse med tjuverier på Åfarnes, sier politiadvokat Astrid Bolstad til Rbnett.

Retten mente det var fare for at rumenerne ville stikke av for å unndra seg straff.

Men nå er seks løslatt. Grunnen er at fengselet er fullt.

Kun to fengslet

Etter helgen 17. og 18. august hadde det blitt stjelt sju påhengsmotorer i Rauma. I Sogn og Fjordane ble det samme uke registrert 13 tilfeller av grove tyveri fra fritidsbåter. Mange lignende tyveri har også blitt meldt om på Sunnmøre.

Natt til onsdag 21. september ble rumenerne pågrepet etter at en privatperson tok tyvene på fersken. Nå er 6 igjen på frifot.

– Vi forholder oss til kriminalomsorgen region Vest. De kunne gi oss to plasser på Hustad, men de hadde ingen plasser ledig i Ålesund, og det nærmeste stedet hvor det var ledig var Vik i Sogn og Fjordane, sier Bolstad til NRK.

Det syntes politiet ble for langt vekke.

– Det er krevende etterforskningsmessig, og i tillegg ville vi brukt uforholdsmessig mange ressurser på transport, sier Bolstad.

Har meldeplikt

Politiet har gitt de seks rumenerne meldeplikt. Det betyr at de hver dag må møte på politistasjonen i Molde.

– De ble sluppet ut av varetekt fredag, og så langt har de overholdt meldeplikten, sier Bolstad.