Fem seiere på rad for AaFK

AaFK manglet to nøkkelspillere, men det stoppet ikke sunnmørslaget fra å ta tre poeng mot Bodø/Glimt.

AaFK - Bodø/Glimt

BOLI: Franck Boli ble AaFKs redningsmann, da han satte 1-0 målet i andre omgang. Aalesund kunne vunnet med enda flere, men Bodø/Glimts keeper Sergey Pogorelyj gjorde en god kamp.

Foto: Svein Ove Ekornesvaag, Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Aalesunds kontringssterke Edwin Gyasi og midtstopper Oddbjørn Lie var ikke med i dagens tropp, men det så ikke ut som om AaFK var berørt av at to nøkkelspillere ikke var på banen.

Dette var en viktig kamp mellom de to lagene på nedre halvdel av tabellen. Med fire serierunder igjen å spille telte alle poeng i kampen om å unngå nedrykk.

Aalesund ble laget som holdt presset over Bodø/Glimt, og vant 1-0 med kanskje et kontroversielt mål av Franck Boli.

Protesterte på 1-0 scoringen

Det var ikke før i andre omgang at Aalesunds etterlengtede mål kom. Boli driblet nede ved dødlinjen, fintet seg ut og skøyt fra spiss vinkel via Bodø/Glimts Ulrik Saltnes.

Ballen lurte seg inn mellom keeper Sergey Pogorelyj og stolpe, og dommer blåste for mål.

Glimtspillerne protesterte, og mente at ballen var utenfor dødlinjen før Boli fikk fra seg ballen. Dommer Svein-Erik Edvartsen holdt på sitt og godkjente målet.

– Det skulle være en cross, men ballen gikk inn, sa Boli til CMore.

– Var ballen ute?

– Nei, hele ballen skal vere over linja, og det var han ikke, seier Boli.

Brente flere sjanser på mål

Bodø/Glimt er et kontringssterkt lag, men det var AaFK som hadde mesteparten av ballkontrollen og målsjansene.

AaFK hadde mange muligheter til å vinne med flere mål, men Bodø/Glimts keeper Pogorelyj gjorde en mesterlig kamp.

AaFK - Bodø/Glimt

Aalesund-trener Trond Fredriksen legger seg fortvilt ned etter at AaFK brente en stor målsjanse.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

Mustafa «Mos» Abdellaoue fyrte av et kanonskudd mot nærmeste hjørne, men Pogorelyj reddet skuddet og ga en farlig retur til Mikkel Kirkeskov. Pogorelyj var der igjen og reddet avslutningen til Kirkeskov.

Senere ut i omgangen, kom Mos igjen. Med et skudd fra spiss vinkel, som Pogorelyj stoppet, og en der spissen helt alene foran mål avsluttet utenfor stengene.

Omgangens største sjanse kom derimot ikke før Aron Elis Thrandarson fyrte av et skudd på halv volley fra 20 meter. Skuddet suste inn i tverrleggeren og ut.

Bjørn Helge Riise fikk også prøve seg, da han vippet ballen over en spiller og skøyt fra 20 meter. Igjen gjorde Bodø/Glimts helt Pogorelyj en fantastisk redning.

Kunne klarert

Bodø/Glimt jaktet klarering i sluttminuttene, og var farlig nære da AaFK-forsvaret sovnet fra et angrep av forsvarspilleren Sascha Mockenhaupt. Et solid skudd, men keeper Andreas Lie gjorde en god redning.

Lie er derimot ikke så heldig når et tilbakespill ender i et dårlig mottak av Aalesunds-keeperen. Publikum gispet, men Lie fikk rettet opp i feilen og klarert.

AaFK innbytter Marlinho fikk en god sjanse rett før slutt. Unggutten fintet seg frem og fyrte av et skudd fra 17 meters hold. Ballen gikk like over tverrleggeren. Aalesund fikk tilbake presset og vant kampen fortjent 1-0.

Laster innhold, vennligst vent..