NRK Meny
Normal

Feiring av ny bedrift utløste omfattende politiaksjon

Da det ble meldt om hagleskudd i Kristiansund sist fredag rykte politiet ut med store ressurser. De var neppe klar over hvorfor det ble skutt med hagle.

Det pågår en væpnet aksjon i Kristiansund.

FILMET UNDER AKSJONEN: Politi rykket ut til Vikan på Nordlandet etter at de fikk meldinger om at det hadde blitt avfyrt skudd.

Sist fredag aksjonerte bevæpnet politi mot to menn i 30-årene på Nordlandet i Kristiansund. Det ble avfyrt flere skudd, men ingen ble skadet. Folk ble bedt om å holde seg unna.

Flere dager senere forteller etterforskningsleder Alf Rune Rolland til NRK at de to mennene ville feire oppstarten av et nytt firma. Men de var tom for fyrverkeri – og tok dermed hagla fatt.

– De skjøt gjennom et vindu, og blyhaglene traff nabobygget. Da ble vi varsla, sier Rolland.

Det var avisa Tidens Krav som først omtalte saka.

Laster Twitter-innhold

Smellfeiring

Feiringa endte i et smell. Etter at de to mennene var ferdig med skytinga låste de hagla inn i våpenskapet igjen – men fortsatt feiringa med alkohol.

Etter at politiet hadde ropt i megafon for å få de to mennene ut av huset ble begge pågrepet. Helt udramatisk, forteller politiet.

Politiet valgte å søke gjennom huset, og der fant de flere våpen.

– Vi gjorde beslag av hagla, et antikk våpen og et jaktvåpen. Vi mistenker at det ene er stjålet, sier etterforskningslederen.

De to mennene fikk dra hjem etter at de ble avhørt, og foreløpig har de ikke blitt siktet. Ifølge politiet vil handlingen få konsekvenser.