NRK Meny
Normal

Feiret opprykk med råsterk seier

Moldes håndballkvinner har prestert over all forventning denne sesongen. I dag feiret de opprykk til eliteserien ved å påføre serievinner Sola sitt første tap i seriesammenheng for året.

Mona Obaidli

Mona Obaidli var en omsvermet dame etter søndagens seier over Sola. Nå spørs det om hun og de andre Molde-spillerne må belage seg på å skrive mange autografer i tida som kommer.

Foto: Magnus Peter Harnes / NRK

Saken oppdateres!

Det var duket for fest i Idrettens Hus i Molde søndag ettermiddag, da serietoer MHK tok i mot ubeseirede Sola. Det ble et svært tett og tøft oppgjør, som til slutt endte med ettmålsseier 28-27 i favør hjemmelaget.

– Det er så artig at vi klarer det, sa Anniken Obaidli, kaptein for Molde, og en av banens giganter søndag kveld.

Feiring MHK opprykk

Stor stas ble, med rette, gjort på MHK-damene søndag kveld. Konfetti og jubelscener satte prikken over i-en etter en flott sesong.

Foto: Magnus Peter Harnes / NRK

– Spenningsnivået er veldig høyt når vi går inn i denne kampen. De hadde ikke tapt en eneste kamp i år, så det var veldig artig å slå dem i dag.

Tett kamp

De to opprykkslagene fulgte hverandre tett hele kampen, selv om Molde hadde overtaket i lange perioder. Selv om serien allerede var avgjort, og begge lagene på banen har rykket opp til eliteserien, var innsatsen på topp fra begge sider.

– Det er jo siste kamp. Vi vil jo helst avslutte med seier, for det er jo ikke artig å avslutte med tap, sier den mellomste Obaidli, som hadde både lille -og storesøster involvert i samme kamp.

På motsatt banehalvdel var storesøster Sherin Obaidli, som også spilte en svær god kamp for gjestene.

– Det var veldig artig, men samtidig litt skummelt, sier Anniken.

– Vi er jo tross alt søsken, og du vil jo ikke spille mot søsteren din. Men jeg synes vi takla det vedlig bra.

MHK-supportere

Det var stinn brakke i Idrettens Hus søndag kveld. Nå håper MHK å trekke like mange - hver uke - neste sesong.

Foto: Magnus Peter Harnes / NRK

Feiret på parketten

Etter kamp ble det fest på parketten, der sponsorer og tilskuere hedret opprykksheltene fra Molde med sang, taler - og en skvett champagne.

Sherin Obaidli hyllet

Tidligere MHK-spiller Sherin Obaidli har spilt mange kamper på parketten i Idrettens Hus. Hun fikk en hjertelig velkomst fra de mange oppmøtte søndag kveld.

Foto: Magnus Peter Harnes / NRK

Blant de mange gratulantene var varaordfører i Molde, Frøydis Austigard.

– Det er klart at det er viktig med et damelag med i eliteserien i år. Det har det aldri vært fra Møre og Romsdal før, og da er det ekstra stas at det laget er Molde.

For framtiden

MHK har etter årets suksess-sesong rykket opp to ganger på to år. I tillegg tok herrelaget steget fra tredje- til andredivisjon i år.

– Det viser bredden i idretten, og bredden i det vi greier å gjøre i Molde, sa Austigard.

– Jeg tror interessen kommer til å eskalere, og jeg tror at dette kommer til å ha en stor effekt på de som vokser opp i dag. Det er noe med viktigheten av å ha noe å strekke seg etter, sa en tydelig stolt varaordfører.

Feiring MHK

Det ble feiret med sang og sponsor-gaver etter kampslutt.

Foto: Magnus Peter Harnes / NRK