Ulstein kommune hadde "barnebursdag"

Ulstein kommune har i sommer rundet 8000 innbyggere. I dag ble dette markert med hele kommunens toppledelse sammen med æresgjestene.

Toppledelsen i Ulstein
Foto: Arne Flatin / NRK

Stolte foreldre, ordfører i Ulstein og tvillingene

Stolte foreldre, ordfører i Ulstein og tvillingene.

Foto: Arne Flatin / NRK

Kommunen opplever sterk vekst i folketallet blant annet på grunn av arbeidsinnvandring. Ulstein kommune har i flere perioder vært kommunen med sterkest prosentvis folkevekst i landet. For bare fem år siden passerte de 7000 innbyggere. Og i fjor steg folketallet med 99 personer ifølge Statistisk Sentralbyrå.

Les også:

Fra Romania

Innbygger nummer 8000 og 8001 ble et rumensk tvillingpar. De ble født fjerde juni i år. Foreldrene er Jonica og Ciprian Bezea. Far jobber på verft og mor i dagligvarebutikk.

Ordfører i Ulstein kommune, Jan Berset, sier han ikke ble overrasket over at innbygger nummer 8000 ble en med røtter utenfor Norge. Det var naturlig å feire både arbeidsinnvandring og større folketall.

– Vi diskuterte det i formannskapet før ferien, og fant ut at arbeidsinnvandring til Ulstein blir stadig viktigere. Det var helt naturlig å knytte arbeidsinnvandringen til markeringen.

Stas

Han synes det er stas at det til og med ble tvillinger.

– Det ble en vinn vinn situasjon, sier han.

Ordføreren er sikker på at innbyggertallet i kommunen kommer til å vokse enda mer.

– Jeg tror det kommer til å forsterke seg fremover. Noe av grunnen til arbeidsinnvandringen er verftet vi har, sier han.

Innbygger nummer 8000 og 8001

Lykkelig uvitende at de er helt spesielle for bygda Ulsteinvik.

Foto: Arne Flatin / NRK

Les også: