NRK Meny
Farstadbåter i opplag
Foto: Alf-Jørgen Tyssing / NRK

Farstad Shipping

Oppsummert

Farstad Shipping var eit børsnotert reiarlag med hovudkontor i Ålesund. I ekstraordinær generalforsamling 24.mars 2017 blei Farstad Shipping fusjonert med Solstad Offshore og Deep Sea Supply. Samanslåinga blei gjennomført 21. juni 2017.

 • Solstad Farstad permitterer sjøfolk

  Offshorereiarlaget Solstad Farstad legg inntil åtte skip i vinteropplag og varslar permitteringar og nedbemanning av sjøfolk. Det skriv E24. Årsaka til at fleire skip går i opplag er at reiarlaget forventar at marknaden vil vere svak i denne perioden.

 • Kursen i Solstad Farstad halvert

  Aksjekursen for aksjene i rederiet Solstad Farstad er mer enn halvert siden Kjell Inge Røkke og John Fredriksen kjøpte Farstad-rederiet i Ålesund i sommer. Da var kursen 12,50 per aksje, i dag er prisen 5,77 kroner, skriver E24. Analytiker Karl Johan Molnes i Norne Securities sier det knytter seg spenning til om rederiet vil klare å betale avdrag fra 2021. Rederiet er Norges største offshorerederi med 150 skip og 3000 ansatte.

 • 37 mistar jobben i Ålesund

  – Ti av dei tilsette har tatt sluttpakkar, eller er allereie på veg ut, seier viseadministrerande direktektør i Solstad Farstad, Sven Stakkestad. Resultatet for resten blir at dei står utan jobb i Solstad Farstad, legg han til.

  Sven Stakkestad framfor Farstadbåt
  Foto: Frode Berg / NRK
 • Over 30 må gå

  Etter det NRK erfarer blir kun 15 personer igjen på rederiet SolstadFarstad sitt kontor i Ålesund. Det ble klart på et allmøte i dag. Det betyr at over tretti personer må gå ved kontoret i Ålesund.

  Farstad Shipping
  Foto: Frode Berg / NRK
 • Kontrakt til Farstad Solstad

  Statoil tildeler kontrakter for sju fartøyer til Solstad Farstad, Havila, Skansi Offshore, DOF og Ugland. Samlet kontraktsverdi er på 3,1 milliarder kroner. Alle fartøyene vil bli utstyrt med hybrid batteridrift og mulighet for å benytte landstrøm. Direktør for Felles driftsstøtte i Statoil, Philippe F. Mathieu, sier at de ser fram til et langsiktig samarbeid med rederiene.