NRK Meny
Farstadbåter i opplag
Foto: Alf-Jørgen Tyssing / NRK

Farstad Shipping

Oppsummert

Farstad Shipping var eit børsnotert reiarlag med hovudkontor i Ålesund. I ekstraordinær generalforsamling 24.mars 2017 blei Farstad Shipping fusjonert med Solstad Offshore og Deep Sea Supply. Samanslåinga blei gjennomført 21. juni 2017.

 • Skal vurdere namneendring i mai

  9. mai skal generalforsamlinga i det som inntil vidare heiter Solstad Farstad ta stilling til Sverre A. Farstad sitt ønske om å fjerne Farstad-namnet frå reiarlaget. Det skriv Sysla. Farstad Shipping fusjonerte med Solstad Offshore og Deep Sea Supply i fjor sommar. Sverre A. Farstad trekte seg frå styret i januar etter å ha uttrykt misnøye med resultatet av fusjonen. Han kravde også at familienamnet skulle bli fjerna frå reiarlaget.

  Styreleder i Farstad Shipping, Sverre Andreas Farstad
  Foto: Frode Berg / NRK
 • Foreslår å fjerne Farstad-navnet

  SolstadFarstad vil etterkomme ønske til Sverre Andreas Farstad og fjerne Farstad-navnet fra rederiet. Det skriver Sunnmørsposten som viser til en børsmelding. Årsaken til at navneendringen blir foreslått, er å imøtekomme ønsket fra Sverre Andreas Farstad, om at familienavnet ble fjernet, heter det.

  To Farstad-båter i opplag på Humla ved Ålesund
  Foto: Frode Berg / NRK
 • Styreleder går av

  Styreleder Terje Vareberg har bedt om å bli erstattet som styreleder i gigantrederiet Solstad Farstad, går det fram av en børsmelding. – Det kommer av at jeg har vært i styret i selskapet i sju år, de fire siste som leder, sier Vareberg til Sysla.

 • Har fått støtte etter Røkkekritikk

  – Eg har fått mange positive reaksjonar, særleg frå folk på Sunnmøre, seier Sverre A. Farstad til NRK, etter at han gjekk ut og kritiserte Kjell Inge Røkke for brotne lovnader. Då Aker og Solstad Offshore kjøpte Farstad Shipping, meiner Farstad at han vart lova at ankerhandteringsfartøya skulle bli styrt frå Ålesund. Desse funksjonane vert no styrt frå Skudeneshavn. Farstad seier til NRK at han angrar på at familien gjekk inn i selskapet med frisk kapital. Til Finansavisen (krev abonnement) seier kommunikasjonssjefen i Aker at alle endringane i struktur og organisering av SolstadFarstad er vedteke av styret, som Sverre A. Farstad har sitte i. Farstad trekte seg frå styret nyleg.

  Sverre A. Farstad
  Foto: Jan Åge Sundnes / NRK
 • Sverre A. Farstad ut mot Røkke

  – Jeg kommer aldri til å samarbeide mer med Kjell Inge Røkke, forteller Sverre A. Farstad til Sunnmørsposten. Farstad mener han ble lurt av løfter fra Kjell Inge Røkke da familierederiet gikk inn i SolstadFarstad. Farstad snakker i Finansavisen (krever abonnement) onsdag ut om hvordan Farstad Shipping endte opp i favnen til Aker og Solstad Offshore. Her går han til kraftig angrep på Aker-eier Kjell Inge Røkke og hevder han brøt løfter om at ankerhåndteringsskipene skulle styres ut fra Ålesund. I tillegg skal han ha blitt lovet at Ålesund skulle styre kontorene i Brasil og Australia.

  Styreleder i Farstad Shipping, Sverre A. Farstad (t.v.) og Per Anders Sæhle, Wikborg Rein
  Foto: Frode Berg / NRK