NRK Meny
Farstadbåter i opplag
Foto: Alf-Jørgen Tyssing / NRK

Farstad Shipping

Oppsummert

Farstad Shipping var eit børsnotert reiarlag med hovudkontor i Ålesund. I ekstraordinær generalforsamling 24.mars 2017 blei Farstad Shipping fusjonert med Solstad Offshore og Deep Sea Supply. Samanslåinga blei gjennomført 21. juni 2017.

 • Solstad Farstad med fem kontraktar

  Ifølge ei børsmelding fredag har SolstadFarstad ASA inngått nye kontraktar for fleire tidlegare Farstad-fartøy, skriv sysla.no. Fire fartøy har blitt tildelt kontraktar i Australia og eit i Brasil. Kontraktsverdiane blir verande konfidensielle mellom partane, står det i børsmeldinga.

  MS Far Seeker
  Foto: Atle Markeng / NRK
 • Solstad Farstad permitterer sjøfolk

  Offshorereiarlaget Solstad Farstad legg inntil åtte skip i vinteropplag og varslar permitteringar og nedbemanning av sjøfolk. Det skriv E24. Årsaka til at fleire skip går i opplag er at reiarlaget forventar at marknaden vil vere svak i denne perioden.

 • Kursen i Solstad Farstad halvert

  Aksjekursen for aksjene i rederiet Solstad Farstad er mer enn halvert siden Kjell Inge Røkke og John Fredriksen kjøpte Farstad-rederiet i Ålesund i sommer. Da var kursen 12,50 per aksje, i dag er prisen 5,77 kroner, skriver E24. Analytiker Karl Johan Molnes i Norne Securities sier det knytter seg spenning til om rederiet vil klare å betale avdrag fra 2021. Rederiet er Norges største offshorerederi med 150 skip og 3000 ansatte.

 • 37 mistar jobben i Ålesund

  – Ti av dei tilsette har tatt sluttpakkar, eller er allereie på veg ut, seier viseadministrerande direktektør i Solstad Farstad, Sven Stakkestad. Resultatet for resten blir at dei står utan jobb i Solstad Farstad, legg han til.

  Sven Stakkestad framfor Farstadbåt
  Foto: Frode Berg / NRK
 • Over 30 må gå

  Etter det NRK erfarer blir kun 15 personer igjen på rederiet SolstadFarstad sitt kontor i Ålesund. Det ble klart på et allmøte i dag. Det betyr at over tretti personer må gå ved kontoret i Ålesund.

  Farstad Shipping
  Foto: Frode Berg / NRK