NRK Meny
Normal

Får penger for å fortsette å lære vekk gode matvaner

Klippfiskakademiet får 300 000 kroner fra Nærings- og fiskeridepartementet for å fortsette arbeidet med prosjektet «Fra fjord og jord til bord». Prosjektet skal lære vekk gode holdninger til mat og gode matvaner.

Mobilbilde fra Bidra

Klippfiskakademiet ved Mindor Klauset og Mette Marie Scott-Dahl var glad for pengene fra departementet som ble overlevert av Harald Tom Nesvik og Helge Orten.

Foto: Alf-Jørgen Tyssing / NRK

Gjennom prosjektet, lærer Klippfiskakademiet barn helt ned til barnehagealder om mat og mattradisjon, og barna får følge fisken fra fjord til bord. Til nå har 700 barn og unge deltatt i prosjektet.

– De har fått pengene fordi de har søkt om prosjektmidler til et fantastisk godt prosjekt. Barn og unge skal få en enda mer grunnlegende kunnskapsknyttet til fisk og tilberedning av fisk og bli kjent med disse fantastiske råvarene, sier Harald Nesvik (Frp) som sammen med Helge Orten (H) onsdag delte ut pengene til Klippfiskakademiet på vegne av departementet.

– Vil bidra til gode holdninger

Nesvik tror dette vil bidra til gode holdninger.

– Det er vesentlig for å få folk til å ta med seg dette videre i livet. Fisk er noe av det sunneste vi har i oss og da må vi sørge for at vi bruker mer av denne fantastisk råvaren vi ha her på kysten, sier han.

Han mener at det at klippfiskakademiet reiser rundt og besøker barnehager og skoler vil danne et fundament for en god oppvekst og et sunt kosthold for den oppvoksende generasjon.

Det er Mette Marie Scott-Dahl enig i.

– Holdning og matvaner begynner tidlig, og dette vil det legge grunnlaget for økt fiskekonsum i fremtiden, mener hun.

Hadde de ikke fått penger kunne prosjektet blitt lagt ned.

– Dette betyr veldig mye og er avgjørende for videre drift av dette prosjektet som vi har satt i gang med full virkning fra i år. Næring- og fiskeridepartementet er den største sponsorene vi har og så lenge vi har formidling rettet mot barnehager og skoler som ikke har så mye penger, så er vi avhengig av støtte for å kunne tilby dette opplegget for en relativt billig penge.