NRK Meny
Normal

– En gledens dag

Dei som bur på Vågstranda, får halvert prisen på kortet som gir størst rabatt når det blir sett i gang bompengeinnkrevjing.

Lars Olav Hustad

Rauma- ordfører Lars Olav Hustad er svært fornøyd med bompenge avtalen.

Foto: Trond Vestre / NRK

Det er Rauma- ordfører Lars Olav Hustad som har pressa på for å få ned prisen. Forslaget var tyve tusen kroner, men blir nå ti tusen kroner per år for et kort. Han er ikke overraskende glad.

– Jeg vil kalle det en gledens dag, sier han dagen.

Han synes dette er en svært god avtale.

– Nå synes jeg at vi har kommet så langt som det går an å komme og nå synes jeg vi kan heise flagget. Så får vi håpe at byggingen av Vågstrandtunnelen kommer igang så fort som mulig, sier han.

Les også:

Stått på for avtalen

Rauma- ordføreren sier selv de har stått på for å få dette til.

– Vi har stått på selvfølgelig og hatt konstruktive samtaler med øvrige myndigheter. Det har vært en fin tone og nå ser det ut som vi skal få til en flott avtale, sier han.

Forståelse fra høyere hold

Han sier at det ikke er bestemte regler, men han tror dette er i boks.

– Det er retningslinjer fra sentralt hold, og det ser ut som vi har klart å få forståelse for at tyve tusen var altfor høyt beløp, forteller han.

Hva får man for ti tusen kroner da?

Da får man to brikker slik at for eksempel en familie med to biler kan bruke disse . Tilsvarende får du for førti prosent og tretti prosent. For å oppnå førti prosent er det sekstusen i innskudd.