NRK Meny
Normal

Fantomtegning har ført til mange nye tips

Fantomtegningen som politiet gikk ut med for to uker siden har ført til 120 nye tips.

Fantomtegning av mistenkt i Sula-saken

Politiet gikk i forbindelse med etterforskningen ut med dette fantombildet.

Foto: Fantomtegning Kripos

Artikkelen er mer enn ett år gammel.

For to uker siden gikk politiet på Sunnmøre ut med en fantomtegning av en mann etter at to eldre kvinner i Sula på Sunnmøre ble utsatt for voldtekt og voldtektsforsøk i fjor sommer.

Politiet har utført en omfattende etterforsking med blant annet rundspørring i nabolaget, kartlegging av bevegelser og innsamling av et stort antall DNA-prøver.

De har også sikret seg DNA-profil i begge sakene, og DNA-sporene viser at det er samme gjerningsmann.

Mannen som politiet har etterlyst tips om ble observert på trappen til den ene kvinnens bolig, mandag 13. juli. Altså to dager før overgrepet. Han blir beskrevet som ca. 180–185 cm, slank med mørkt hår. Det ble også observert en eldre rødoransje kassebil i samme tidsrom.

Jobber med å gå gjennom nye tips

Elin Drønnen

Elin Drønnen i politiet forteller at fantombildet har ført til mange nye tips.

Foto: Berge Myrene / NRK

Politiet har hele tiden understreket at det ikke knytter seg noen mistanke i tilknytning til denne observasjonen, men tror mannen kan sitte inne med viktige opplysninger for politiet.

– Vi har nå fått inn 120 tips etter at vi gikk ut med fantomtegningen, sier politiinspektør Elin Drønnen.

Mange av tipsene går på navngitte personer.

– Vi jobber nå med å gå gjennom alle tipsene, sier Drønnen.

Siste video/lyd

Innbyggerne på Kleive i Molde kommune frykter ulykker, og kjemper for å få revet ei falleferdig brygge. Kommunen sier det ikke er deres ansvar.
I dag var entreprenørar på synfaring på traseen for Nordøyvegen. Statens vegvesen har utlyst dei første kontraktane, og interessa er stor.
Mange geitebønder i landet vil ha den elektriske geiteklaven til Gjemnesbedrifta Nofence. Produksjonen pågår for fullt, men geiteklaven er enno ikkje godkjend. Gründerbedrifta treng beitesesongen 2017 for å gi Mattilsynet dokumentasjonen dei krev.