NRK Meny
Normal

Fantomomgang av Løseth: Leder slalåmrennet i Italia

Ålesunderen Nina Løseth leder verdenscuprennet i slalåm i italienske Santa Catarina etter første omgang.

Nina Løseth

Løseth som kjørte en feilfri omgang, ligger 28 hundredeler foran sveitsiske Charlotte Chable på andreplass. deretter følger Sarka Strachova på tredjeplass 0.33 bak mens Dominique Gisin er nummer fire, hele 0.60 bak Nina Løseth.

Nina Løseth var første kvinne ut i slalåmrennet, men har holdt alle konkurrentene unna i førsteomgangen.

Den sterkeste konkurrenten, svenske Frida Hansdotter, utfordret Løseth, men måtte gi tapt og kjørte inn til en fjerdeplass. Den svenske favoritten var nesten sekundet bak Løseth i mål.

– Det er første gang jeg starter som nummer en, så det var en ny opplevelse. Jeg tenkte at løpet var solid da jeg kom i mål. Det var godt å se at konkurrentene la seg bak, sa Løseth til NRK etter første omgang.

Kjører for sin første seier

Nina Løseth

Nina Løseth har sjansen il å vinne sitt første verdenscuprenn.

Foto: Pontus Lundahl/TT, Lundahl, Pontus / NTB scanpix

26-åringen har aldri før vunnet et verdenscuprenn. Hun var nummer to i storslalåmrennet i Frankrike rett før jul, men seieren glapp med 17 hundredeler.

I det siste verdencuprennet i 2015 i favorittdisiplinen slalåm gikk det derimot skeis for ålesunderen. Nina Løseth hektet etter noen får porter og kjørte ut.

Nå er hun i god posisjon til å vinne sin første verdenscupseier.

Det er over 13 år siden forrige norske verdenscupseier i alpint for kvinner. 26. oktober 2002 gikk Andrine Flemmen fra Molde til topps i storslalåmrennet i Sølden.

Trine Bakke er den siste norske verdenscupvinner i slalåm for kvinner. Det skjedde 6.januar 2000 i Maribor.

Andre omgang i Santa Catarina starter kl. 13.00.