Starter etterforskning etter funn av død person i Moldeelva

En død person er funnet i Molde-elva. Den døde kan ha ligget i elven i tre dager. Nå starter politiet etterforskning.

Moldeelva - person

Nødetatene kom raskt til stedet. De fant personen, fikk vedkommende opp av vannet og til transport til sykehuset.

Foto: Tipser

Personen ble funnet ved 20.20-tiden mandag kveld, og et område ved Moldelivegen er sperret av. Vedkommende ble funnet der Molde-elva går under Moldelivegen, ved Damvegen.

Politiet fikk melding om en observasjon på dette stedet en stund etter klokken 20 mandag kveld. Det ble kort tid senere gjort et funn av en død person, sier etterforskningsleder Kjell O. Moen til NRK.

Samler informasjon

Politiet presiserer at etterforskningen er i en innledende fase. Etterforskningen rettes nå mot å få samlet mest mulig informasjon om dødsfallet.

Vi vet ikke hvordan personen havnet i elven og vi kjenner ikke dødsårsaken. Dermed etterforsker vi nå omstendighetene, sier Moen.

Dere etterforsker dette som et mistenkelig dødsfall?

Ja. Vi holder alle muligheter åpne så lenge vi ikke kjenner dødsårsaken, sier etterforskningslederen sent mandag kveld.

Holder flere muligheter åpne

Få timer etter funnet antar politiet at den døde har mistet livet i løpet av de siste tre dagene. Politiet ønsker ikke å informere om kjønn, alder eller andre detaljer om avdøde. Men politiet mener å kjenne identiteten til vedkommende, selv om identiteten ennå ikke er formelt bekreftet.

Har dere noen mistanke om at det kan ha skjedd noe kriminelt?

I en slik sak er det fire muligheter. Det kan være en kriminell handling. Det kan være et uhell eller en ulykke. Det kan være et selvdrap. Og det kan være et naturlig dødsfall. Vi holder alle muligheter åpne på dette stadiet, sier Moen.

Moldeelva

Et større område ved Molde-elva ble sperret av mandag kveld.

Foto: Tipser

– Ta kontakt med politiet

Nå ønsker politiet å komme i kontakt med alle som har observasjoner eller andre opplysninger av interesse for saken.

Vi ber om at alle som har sett noe som kan ha sammenheng med saken om å ta kontakt med politiet. Vi ber om at politiet får vurdere om dette kan være observasjoner som er relevante for oss. Det er viktig at politiet tar kontakt, sier Moen.