NRK Meny
Normal

– Hvordan kan folk gjøre slikt?

Noen puttet tre kattunger i en søppelsekk, knyttet igjen og la den i skogen. Politiet er sjokkert over handlingen.

Kattunger reddet fra søppelsekk

KATTUNGER: Disse kattene ble forlatt i en søppelsekk som var knyttet igjen. Det kunne gått gale for de små dyrene.

Foto: Lena Megaard/Privat

Frode Gjøsund

SJOKKERT: Frode Gjøsund er operasjonsleder i Nordmøre og Romsdal politidistrikt.

Foto: Politiet

– Dette er ikke bra i det hele tatt.

Selv politiet ble rystet over dagens hendelse i Eide kommune. Tre kattunger ble funnet i en søppelsekk som var knyttet igjen på stien i nærheten av Halåssetra og operasjonsleder i Nordmøre og Romsdal politidistrikt synes det er hoderystende.

– Hvordan kan folk gjøre slikt? Sekken var knyttet sammen og jeg vet hvordan det ville gått om de hadde lagt der lenge. Slikt gjør man bare ikke, sier operasjonsleder Frode Gjøsund bestemt.

– Straffbart å skade dyr

Kattunger reddet fra søppelsekk

FIN FORM: Kattungene overlevde og er i fin form. Her avbildet hos veterinæren.

Foto: Lena Megaard/Privat

Politiet fikk melding fra en dyrlege som hadde fått inn de tre kattungene. En dame hadde vært ute på tur og fant søppelsekken. Inne i den lå de forlatte kattungene, som heldigvis var i fin form. Etter nærmere undersøkelser måtte den ene kattungen avlives på grunn av en ødelagt bakfot.

– Man hører jo om tilfeller, men dette er heldigvis ikke noe vi opplever ofte, forteller Gjøsund.

Ifølge dyrebeskyttelsen er det sesong for å sette bort dyr i ferien og operasjonslederen har en oppfordring til folk som skulle finne på å gjøre slike drastiske ting.

– Hvis man har et dyr man ikke klarer å ta vare på, må man ta kontakt med dyrebeskyttelsen eller noen andre som kan hjelpe. Det er straffbart å skade dyr og de som har gjort dette må få hjelp til å tenke neste gang, sier Gjøsund.

Politiet har ingen mistenkte i saken foreløpig.

– Vi har ikke anelse om hvem som har gjort det og er avhengig av tips. Vi er derfor interessert i opplysninger om noen har det, sier operasjonslederen.