Fant hjemmelaget bombe i Kristiansund

Politiet i Kristiansund har funnet to hjemmelagede bomber i huset der dynamittyvene i Kristiansund holdt til i.

Bombe i Kristiansund

Politiet har funnet to hjemmelagede bomber i et kommunalt hus i Kristiansund. I går fant de store mengder dynamitt i huset.

Foto: Roar Halten/Eirik Haukenes / NRK

– Vi har gjort beslag i en hjemmelaget bombe. Det er i seg selv bekymringsfullt, sier politimester Arnstein Nilssen til NRK.

To er fengslet

Totalt er åtte personer siktet i saken som startet onsdag morgen, da tyvene klarte å stikke av med store mengder dynamitt fra en kalksteingruve i Surnadal. Sprengstoffet ble funnet i et kommunalt hus i Kristiansund, som er beregnet på vanskeligstilte. At det nå også er funnet en hjemmelagd bombe i huset, liker ikke politiet.

– Dette er alvorlig. Vi gjør nå vi kan for å komme helt til bunns i dette. Nå må vi også komme til bunns i hvor resten av sprengstoffet har tatt vegen, sier Nilssen.

To personer er varetektsfengslet og to blir fremstilt i morgen. Samtlige av de åtte er tilknyttet et narkotikamiljø og er kjenninger av politiet. Det er heller ikke utenkelig at flere personer er involvert.

Omfattende etterforsking

Mistenker dere terror?

Ja. Vi har ikke oversikt over hva dette skulle brukes til. Men det er et viktig tema for oss. Vi må få de arresterte til å fortelle hva bomben og sprengstoffet skulle brukes til, sier Nilssen.

Politiet har satt i verk en omfattende etterforskning i Kristiansund. Alt tilgjengelig mannskap er satt inn i saken.

– Når så mye dynamitt er på avveier må vi bruke alt vi har av ressurser for å løse saken. Vi må vurdere etter hvert om vi trenger ressurser fra andre distrikter, sier Nilssen.

Det var etter en eksplosjon tirsdag at det ble oppdaget at 75 kilo sprengstoff fra gruven var borte. Politiet vet ikke nøyaktig hvor eksplosjonen skjedde.

Stenger boligen

Kristiansund kommune har bestemt seg for å stenge den kommunale boligen.

– Etter gårsdagens hendelse har vi kommet frem til at denne boligen er feil plassert, sier ordfører Per Kristian Øyen.

For en måned siden startet kommunen en prosess for å gå gjennom hvor personer med særskilte behov skal plasseres.