Hopp til innhold

Banket opp i Ålesund – tre pågrepet

En mann i 30-årene ble banket opp ved St. Olavs plass i Ålesund natt til mandag. Politiet har nå pågrepet tre menn i 20-årene, mistenkt for vold mot mannen. Han er flydd til St. Olavs Hospital med hodeskader.

St. Olavs plass, Ålesund

BANKET OPP: Det er her på St. Olavs plass i Ålesund mannen skal ha blitt banket opp.

Foto: Magnus Gamlem / NRK

En mann i 30-årene ble funnet ved en benk under Hellebroa i Ålesund rundt klokken 05.30 mandag morgen.

Ifølge politiet skal mannen ha blitt banket opp av flere gjerningsmenn ved St. Olavs plass i Ålesund. Han skal etter det ha gått om lag 200 meter til Hellebroa, der han ble funnet.

På Twitter opplyser politiet kl. 12.31 at de har pågrepet tre personer i saken. De er mistenkt for å ha banket opp mannen, og vil bli avhørt i løpet av dagen. Politiet vet foreløpig ikke om gjerningsmennene kjenner den fornærmede fra før, eller hva som var årsaken til voldsepisoden.

– Årvåkne politifolk hadde observert de tidligere på kvelden, og det var slik vi fant frem til hvem de er. De tre er ikke hjemmehørende i Møre og Romsdal, men er studenter, forteller operasjonsleder Borge Amdam til NRK.

Mannen ble funnet av tilfeldig forbipasserende i morgentimene.

Hellebroa og Brosundet i Ålesund

FUNNET HER: Mannen skal ha blitt funnet ved en benk ved Hellebroa i Ålesund.

Foto: Liv Sand

På besøk i Ålesund

Mannen ble umiddelbart flydd til St. Olavs Hospital i Trondheim, og ifølge politiet har ikke mannen vært i stand til å avgi forklaring enda.

– Han er ikke så alvorlig skadet som først fryktet. Det er derimot ikke tvil om at han har fått skader i hoderegionen etter å ha blitt sparket og slått. Voldsepisoden fant sted like ved St. Olavs plass, sier Amdam.

Mannen skal ha vært på besøk hos familie i Ålesund i forbindelse med påskeferien, og politiet har vært i kontakt med hans familie og venner i sunnmørsbyen.

Politiet har fått inn tips fra vitner i saken, og har også innhentet informasjon fra overvåkningskameraer i sentrum av Ålesund.