NRK Meny
Normal

– En bombe skremmer ikke meg

ISFJORDEN (NRK): Med traktorskuffa dyttet han rundt på det som kan være en flybombe. Knut Hoem er ikke av den lettskremte typen.

Knut Hoem

Knut Hoem fant en bombelignende gjenstand onsdag kveld, men ble ikke skremt. Han har holdt på med ammunisjon siden han var 10 år.

Foto: Erik Hattrem / NRK

Nestformannen i Isfjorden idrettslag holdt onsdag kveld på med dugnadsarbeid i forbindelse med sandvolleyballbanene som skal bli ferdig denne våren. Med sin traktor planerte han ut sand og stakk ut området hvor spillflatene skal være.

–Det var da jeg så den ligge blant sanden vi hadde fått fra Åndalsnes. Den bombelignende gjenstanden kan ha vært her siden de første sandlassene kom for 14 dager siden, sier Knut Hoem til NRK.

LES OGSÅ:

Flytta på gjenstanden selv


Han har både løftet og flyttet på gjenstanden som ligner en gammel rusten bombe.

– Den er veldig tung, kanskje over 100 kilo. Det var bare så vidt jeg fikk lempet på den og hadde jeg visst det skulle bli så mye oppstyr, burde jeg tatt hånd om den selv, sier han med og smiler.

For den rustne bombelignende gjenstanden har skapt grunnlag for åstedsbeskuelse. Titt og ofte har det kommet bygdefolk for å kikke på det potensielt eksplosive funnet.

Ble ikke skremt

Antatt eksplosiv

I ettermiddag kommer en gruppe fra Forsvaret for å identifisere og uskadeliggjøre denne gjenstanden.

Foto: Erik Hattrem / NRK

Men han som fant kuriositeten, Knut Hoem, var aldri bekymret over å flytte rundt på det mange nå tror er en blindgjenger fra andre verdenskrig.

– Redd, nei langt der i fra. Det skal mer til for å skremme meg. Jeg har holdt på med ammunisjon siden jeg var ti år gammel, sier han.

Klokken 14 i dag ankommer en gruppe fra Forsvaret med ekspertise på identifisering og uskadeliggjøring av ustabile ekplosiver. Først da blir det klart om gjenstanden er ufarlig eller må flyttes og sprenges på dertil egnet område.