Familien til Anja (21) takker etter letingen: – Betyr uendelig mye for oss

Familien til Anja Weløy Aarseth (21) uttrykker stor takknemlighet til alle som gikk ut på byfjellet Aksla i Ålesund for å forsøke å finne henne.

Leteaksjon anja

Det var frivillige fra Norske Redningshunder som fant kvinna i området rundt Fjellstua på Aksla.

– Vi ønsker å takke hver enkelt person for et stort engasjement og innsats – at så mange har deltatt, betyr uendelig mye for oss i en svært vanskelig tid, skriver de i en pressemelding.

Anja Weløy Aarseth (21) ble sist sett onsdag. Da hadde hun tenkt seg ut på joggetur på byfjellet Aksla like ved Ålesund sentrum.

Torsdag rundt klokken 12 ble hun meldt savnet siden ingen hadde hørt fra henne på et halvt døgn.

Var selv med i leteområdet

Et stort antall letemannskaper, både fra politiet, ulike lag og organisasjoner og frivillige stilte opp for å gjennomsøke området.

All innsatsen for å lete takker familien for, og forteller at de selv også har vært ute i terrenget og sett det hektiske arbeidet.

– Takk til redningsetatene, de frivillige og medstudentene som deltok i letingen. Vi har selv vært ute i terrenget og sett hvordan det ble jobbet, skriver de i en skriftlig melding som er formidlet via politiet, og melder videre, skriver de.

Lørdag ble en kvinne funnet død på fjellet Aksla da det ble gjort finsøk med hunder i området. Politiet kan ennå ikke bekrefte identiteten til den døde personen, men sier samtidig at det ikke er andre enn Anja Weløy Aarseth som var savnet i området.

Familien sier at de nå ønsker ro om situasjonen, og ber media respektere det.

Politiet ønsker tips

Lørdag kveld kunne politiet opplyse til NRK at de har fått en betydelig økning i tips etter at det ble klart at noen var funnet død.

Politiinspektør Yngve Skovly

Politiadvokat Yngve Skovly sier de er i gang med avhør av tipsere som har kommet med informasjon i etterforskningen.

Foto: Ivar Lid Riise / NRK

Politiadvokat Yngve Skovly kunne også bekrefte at de har startet avhør av tipsere i forbindelse med det.

– Vi har mottatt en rekke tips, og det har medført at flere av tipserne har blitt kalt inn til avhør, sa politiet advokat Yngve Skovly til NRK litt over klokken 19.

Politiet har slått fast at kvinnen som er funnet ikke har dødd av naturlige årsaker.

– Det er observasjoner på funnstedet som gjør at vi mener at vi står overfor en kriminell handling, har Skovly i politiet sagt.

Politiet går dermed ut fra at det er en gjerningsperson på frifot, og setter inn store ressurser for å løse saken.

I kveld opplyser politiet at de fortsatt er interessert i å komme i kontakt med alle som har vært på fjellet i perioden da Anja Weløy Aarseth var savnet, men at ikke alle trenger å ringe.

«Personer som har befunnet seg på Aksla onsdag 28. august 2013 fra kl 18.45 og utover, og som mener at de har sett savnede – eller gjort andre observasjoner som de mener kan være interessante, bes om kontakte politiet på telefon 70 11 87 00», skriver politiet i ei pressemelding.

Andre som bare har vært i området uten å se den savnede eller noe annet spesielt bes melde seg på e-post til alesund-tips@politiet.no.