Færre stemmelokaler i Rauma enn tidligere

Rauma kommune skal under årets stotingsvalg bare ha fire valglokaler i forhold til sju ved forrige valg. I Vågstranda mener enkelte at tapet av valglokale er en del av bygdetrakasseringen fra kommuneledelsen på Åndalsnes.

Rauma kommune skal under årets stortingsval ha berre fire vallokale i forhold til sju ved førre val. I Vågstranda meiner enkelte at tapet av vallokale er ein del av bygdetrakasseringa frå kommuneleiinga på Åndalsnes

Rauma kommune skal ha færre valglokaler

Klokken ni i morges ble det åpnet for forhåndsstemming til årets stortingsvalg. Martine Ringen fra Isfjorden ga sin stemme på rådhuset i Åndalsnes.

– Det gikk ganske greit, sier hun til NRK etter at hun var ferdig.

Misnøye

Asle Furi

Asle Furi er ikke fornøyd med å skulle reise til nabobygda for å stemme.

Foto: Erik Hattrem / NRK

Etter at Rauma kommune ved dette valget går ned fra sju stemmekretser til fire, er det misnøye i Vågstranda. Enkelte vurderer å la være å bruke sin stemmerett om de må til nabobygda Måndalen for å delta. Asle Furu er en av dem.

– Jeg vet ikke om jeg skal stemme i år fordi jeg ikke får stemme i hjembygda mi, sier han.

Ordfører Lars Olav Hustad sier at det er en naturlig forklaring på dette.

Lars Olav Hustad

Ordfører i Rauma, Lars Olav Hustad (H) sier det var nødvendig å ha færre valgkretser.

Foto: Erik Hattrem / NRK

– Det er formannskapet, eller valgstyret som er identisk med formannskapet som med sju mot to stemmer har gått inn for denne ordningen. Det skyldes først og fremst logistikk, menneskeressurser og økonomiske ressurser, sier han.

Sjikane

Men denne forklaringen er ikke god nok for vågstrandingen Furi, han føler bygda blir utsatt for sjikane fra kommuneadministrasjonen.

– Nå kommer det bompenger for å komme seg inn til kommunesenteret. Vi har mistet brannstasjonen og de truer med å legge ned skolen. Det føyer seg inn i rekken over mange ting.

Dette avviser ordføreren.

– Det har ingen ting med bygdesjikanering eller bygdepolitikk å gjøre. Det er for å få en mer effektiv valgdag, sier han.