Betydelig nedtrapping i etterforskinga

Når etterforskninga av drapet på 21 år gamle Anja Weløy Aarseth blir tatt opp igjen mandag, returnerer færre enn halvparten av etterforskerne som i utgangspunktet arbeidet med saken.

Politi og alpin redningasgruppe på Aksla

Langt færre etterforskere vil nå arbeide med Aksla-saken.

Foto: Frode Berg / NRK

Over 50 etterforskere jobbet på spreng for å oppklare drapet på byfjellet Aksla i Ålesund. Onsdag 4. september ble en 23 år gammel mann pågrepet, og senere siktet for drap og seksuelt overgrep. Han har tilstått forholdet, men har så langt ikke erkjent straffskyld.

Skovly Solheim

Politiadvokat Yngve Skovly og Oddbjørn Solheim har jobbet tett på Aksla-saken den siste uka.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

På mandag starter arbeidet med å kartlegge gjerningsmannens bevegelser før og etter ugjerningen. Da blir også etterforskningsenhetene, som til sammen besto av over 50 etterforskere betydelig redusert, ned til 20 etterforskere, inkludert Kripos' bidrag, bekrefter politiadvokat Yngve Skovly.

– Det vil nå bli en betydelig nedtrapping, vi har fått uvurderlig hjelp fra alle omliggende driftsenheter, og det vil ikke være så stort behov i den videre etterforskinga, sier Skovly.

Usikkerhet

Den siktede i saken, som nå er varetektsfengslet i åtte uker, derav to i isolasjon, har forklart at han var svært beruset da hendelsen fant sted. Det er blant annet derfor usikkerhet rundt hendelsene i forkant av og rett etter selve drapet.

– Det er et sentralt etterforskningstema. Det er ikke helt klarlagt enda, og det jobber vi videre med, bekrefter Skovly.

Ingen etterforskere arbeider med saken i helga. Politiet på Sunnmøre bekrefter at det vil bli holdt et møte mandag morgen, der det blir gitt videre orientering om planer som allerede er lagt, og den videre etterforskinga.