NRK Meny
Normal

Kamerasky seler fikk hundrevis på besøk

Man kan trygt si at sommeren er slutt når vinden biter i kinnene slik som denne onsdagen i Ålesund. Men på tross av regnet var det mange som møtte opp for å se de seks selene i Norges nye selpark.

Arkitekt Torstein Lervik ved Atlanterhavsparken

Torstein Lervik er arkitekten bak det nye selanlegget.

Foto: Sara Lovise Roaldseth / NRK

Selene så ut til å trives bra i bassenget, men var ikke så enkle å få øye på. Da de skulle mates fikk et ivrig publikum endelig forevige de søte små med kamera.

Mens selene ble matet kunne arkitekten Torstein Lervik lene seg tilbake å nyte at anlegget er åpnet. Han sier at målet har vært at anlegget skal gli inn i naturen.

Anonymt bygg

Bygget skal være anonymt, og selene skal være det første du legger merke til. Lervik viste i dag frem undervannsobservatoriet.

– Her kan selen komme helt inntil vinduene, forteller han.

Friskt vær møtte publikum onsdag. Med Sukkertoppen like bak og havet rett foran, har selene 6000 kvadratmeter å boltre seg på i den nye selparken. Lervik syns at åpningen har vært morsom.

– Det var veldig morsomt at Kong Neptun kom på besøk. Vi fikk dårlig vær, men det får vi ha til gode, sier arkitekten.

Flere hundre på besøk

Tor Erik Standal

Tor Erik Standal, daglig leder ved Atlanterhavsparken, er glad for at parken endelig er åpen. Arkivfoto.

Foto: Remi Sagen / NRK

Siden 1998 har Atlanterhavsparken i Ålesund vært et av de mest moderne akvariene i Nord-Europa. Her kan man få nærkontakt med fisker og sjødyr fra Atlanterhavet, som åpner seg rett vest for akvariet.

Nå er endelig det som blir sagt å være Europas største selanlegg åpnet. Barn iført regnklær, voksne med paraplyer, ordføreren i Ålesund og samarbeidspartnere var blant dem som var på plass onsdag ettermiddag.

De flere hundre fremmøtte fikk høre mye god musikk under åpningen. Daglig leder ved parken, Tor Erik Standal, syns det hele var kjempemessig til tross for været.

– Jeg tror ikke at selene bryr seg noe særlig om været, sier han.

I dag åpna den nye selparken i Atlanterhavsparken i Ålesund. Mange hundre spente barn og voksne fikk møte dei seks selane som har 6 tusen kvadratmeter å boltre seg i, med stort basseng og egen sandsstrand. Det nye anlegget har en prislapp på rundt 17 millioner kroner.