Etterlyser vitne sett på trappa til voldtektsoffer

Politiet ønsker å komme i kontakt med et vitne knyttet til etterforskningen av voldtekten av ei kvinne i 80-åra i Sula i juli. Mann ble observert på trappa til fornærmedes bopel to dager før overgrepet.

Dør til hus med politiforsegling

Kvinna i 80-åra ble overfalt og voldtatt i sitt eget hjem.

Foto: Sara Lovise Roaldseth / NRK

Det var i tidsrommet onsdag kveld 15. juli og torsdag morgen 16. juli at en kvinne i 80-åra ble voldtatt i sitt eget hjem i Mauseidvåg i Sula.

Politiet etterlyser nå en mann som skal ha blitt observert på trappa til kvinna to dager før overgrepet, mandag 13. juli rundt klokka 11-12.

Elin Drønnen

Politiinspektør Elin Drønnen ved Sunnmøre politidistrikt sier at de har fullt etterforskningstrykk i saken.

Foto: Hans Olav Landsverk

– Det understrekes at det ikke knytter seg noe mistanke i tilknytning til denne observasjonen, sier politiinspektør Elin Drønnen ved Sunnmøre politidistrikt.

Mannen beskrives til å være 180-185 centimeter høy, slank og skal ha mørkt hår og mulig hestehale.

Observert bil

– Utenfor fornærmedes bopel i samme tidsrom er det også observert en eldre rød-oransje kassebil (lignende VW Caddy) som var matt i lakken, sier Drønnen.

Politiet ber mannen om å melde seg, og at andre som kan ha sett han tar kontakt med politiet. Tips kan ringes inn til 70 11 87 00.

Fortsatt ukjent gjerningsperson

Nabolag

Den eldre kvinna ble forsøkt voldtatt i dette området i Sula natt til søndag 23.august.

Foto: Terje Reite / NRK

Natt til søndag 23. august ble en annen eldre kvinne også forsøkt voldtatt i en eldrebolig i Sula. Det skjedde bare en måned etter. De to boligene ligger bare en halv kilometer unna hverandre og politiet har hele tiden sett de to sakene i sammenheng.

I forbindelse med overfallet av den andre kvinnen i august har politiet etterlyst en gjerningsperson som de beskriver som 175-180 cm høg og med slank kroppsbygning. Han skal ha hatt lysgrå hettegenser eller jakke og en svart joggebukse.

– Det er viktig å poengtere at gjeningspersonen kan ha skiftet klær, og kan derfor hatt andre klær før og etter ugjerningen, sier Drønnen.

Skapt frykt i området

De to sakene har gjort at flere som bor i området har blitt urolige og kommunen har hatt folk ute for å tilby noen å snakke med.

Både politi og kommuneen har hatt økt patruljering i området, og politeit sier at de har fullt fokus på etterforskningen av sakene.

Samler fortsatt inn DNA

Politi rundspørjing

Politiet har hatt rundspørring i begge nabolagene og etterlyser fortsatt tips fra publikum.

Foto: Terje Reite / NRK

I forbindelse med etterforskningen har politiet hatt rundspørring i området, og de har bedt alle menn i området om å gi fra seg frivillig DNA-prøve.

Mer enn 200 DNA-prøver fra folk i området er samlet inn, og politiet samler fortsatt inn flere.

Drønnen vil ikke kommentere om de har fått match på de prøvene de har sendt inn til analyse, og sier at de fortsatt jakter en ukjent gjerningsperson.

Politiet har fullt trykk på etterforskningen av saken, og holder blant annet med å gå gjennom overvåkningsvideo de har samlet inn fra området.