Etterlengtet hjemmeseier for Aalesund

Aalesund tok et langt steg ut av nedrykksstriden med 2-1-seier over Haugesund i eliteserien søndag.

Aalesunds Michael Barrantes Rojas (midten) feirer sin 2-0 scoring

Aalesunds Michael Barrantes Rojas (midten) feirer sin 2–0 scoring i eliteseriekampen mellom Aalesund og Haugesund.

Etter en svak start på 2015-sesongen har Aalesund vist seg fra en langt bedre side etter at Trond Fredriksen overtok treneransvaret etter Harald Aabrekk. Laget har klatret til tiendeplass på tabellen.

Aalesund hadde ikke vunnet på eget kunstgress siden Bodø/Glimt ble slått 2-0 den 3. mai, men søndagens seier betyr at sunnmøringene ikke lenger er eliteseriens dårligste hjemmelag.

– Vi var ikke gode nok i andre omgang, og da er det utrolig deilig når vi drar det i land, sier Aalesund-trener Trond Fredriksen til NRK.

• SE INTERVJU:
    Intervju med AaFK-trener Trond Fredriksen etter kampen.

Trond Fredriksen om kampen mot FK Haugesund.

Tok ledelsen

Vertene tok ledelsen på tampen av første omgang da Peter Orry Larsen nikket inn 1–0 fra fem meters hold.

– Det smakte veldig godt med seier, det gjorde det absolutt, sier Peter Orry Larsen.

Rett etter pause var det tid for mer Aalesund-jubel. FKH-keeper Per Kristian Bråtveit måtte gi retur på en avslutning fra Leke James, og Michael Barrantes var på rett plass og satte inn 2–0.

Haugesund har ikke fått det til å stemme foran mål denne sesongen, og lenge så det ut til at laget ville gå av banen uten scoring for åttende gang denne sesongen. Drøyt 20 minutter før full tid kom Simon Diedhiou alene med keeperdebutant Helge Sandvik, som erstattet en skadd Andreas Lie i begynnelsen av annen omgang, og satte inn reduseringen.

Intervju med Peter Orry Larsen om kampen mot FK Haugesund.

Peter Orry Larsen om kampen mot FK Haugesund.

Kjempet for utligning

Haugesund kjempet for utligning, men uten å få uttelling. Christian Gytkjær har hatt en tung sesong så langt, med kun ett seriemål.

Søndag misbrukte han en stor mulighet til å gjøre 2–2 og bli den store helten for Haugesund. Forsøket ble blokkert av Peter Orry Larsen.

Eneste skår i gleden for Aalesund søndag var at Andreas Lie måtte byttes ut med skade. Fra før er landslagskeeper Sten Grytebust på skadelisten. AaFK har derfor hentet inn Helge Sandvik på lån fra Vard Haugesund.