NRK Meny
Normal

Etterlatte vil ha svar

Familien til Thomas Haukebø som ble drept i Fræna i fjor sommer sitter i retten hele uka. Bistandsadvokat Øyvind Panzer Iversen sier de vil ha svar på hvorfor Haukebø ble drept med øks.

Advokat Øyvind Panzer Iversen

Bistandsadvokat Øyvind Panzer Iversen sier det er vanskelig å være i rettssalen for de etterlatte, men at de så gjerne vil ha svar.

Foto: Aina Rødal / NRK

Politiet på plass i Fræna

Politiet på leting i Fræna. Like etter ble en person funnet dø.

Foto: Per-Ivar Rindarøy

- De har en rekke ubesvarte spørsmål som de håper å få svar på. Det er klart at det er en enorm belastning, men den har de valgt å ta, sier Panzer Iversen.

Dekket til med steiner

I juni i fjor ble Thomas Haukebø drept i sjøkanten ved Male i Fræna. Det tok flere dager før han ble funnet, og da var han tildekket med store steiner. I retten ble det lagt frem bilder fra da politiet fant mannen, og i tiden like etterpå.

Ifølge tiltalen skal han ha blitt slått med øks seks ganger i hodet. Haukebø fikk knuningskader i hodet og hjernen og døde umiddelbart.

- Enten han eller meg

28-åringen fra Nordmøre er tiltalt for øksedrap

28-åringen fra Nordmøre er tiltalt for øksedrap. Han mener det skjedde i nødverge.

Foto: Aina Rødal / NRK

Forsvarer til den tiltalte 28-åringen fra Nordmøre, Aasmund Sandland, forteller at hans klient mener han handlet i nødverge . Han mener han slo to ganger, og at det var gjort i selvforsvar.

- Han opplevde det som at det var en av de som kom til å dø, og mener avdøde har truet han med kniv. Tiltalte mener han ville blitt truffet i hjertet om han ikke hadde fått avverget den situasjonen.

Advokat Aasmund O. Sandland

Forsvarer Aasmund Sandland.

Foto: Aina Rødal / NRK

- Hvordan vil du beskrive denne saken?

- Den har vært etterforsket bredt. Man har lurt på om det kunne være andre motiver, men man står igjen med at det startet med en uoverensstemmelse mellom disse to personene. Alle drapssaker er spesielle, og denne er også det.