Ny overgrepssak mot eldre kvinne i Sula - politiet har fått inn tips

Sunnmøre politidistrikt fikk tidlig søndag morgen melding om at en eldre kvinne hadde blitt overfalt i sitt eget hjem i Vågstunet omsorgsboliger i Sula. Det er bare en drøy måned siden forrige voldtektssak i samme område.

Mulig voldtektsforsøk i Sula ved Vågstunet omsorgshjem

SULA: Bare en måned etter forrige voldtektssak i Sula kommune skjer det igjen. En eldre kvinne meldte fra om voldtektsforsøk ved Vågstunet omsorgsboliger søndag morgen.

Foto: Sara Lovise Roaldseth / NRK

Politiet etterforsker saken som et voldtektsforsøk og har satt i gang en større etterforskning. Voldtektsforsøket skal ha skjedd i natt, rundt klokka halv fem, i en omsorgsbolig i Sula.

Bare en måned siden sist

Elin Anja Drønnen

Politiinspektør Elin Drønnen forteller at Sunnmøre politidistrikt etterforsker et mulig voldtektsforsøk i Sula.

Foto: Kari Nygard Tvilde / NRK

Politiet forklarer at de ser saken i sammenheng med saken der en eldre kvinne ble voldtatt i sitt hjem i Mauseidvåg tidligere i sommer. Kvinna ble utsatt for vold og overgrep en gang mellom onsdag 15. juli og torsdag 16. juli.

Gjerningsmannen er fortsatt ukjent, men politiet har satt den som høyeste prioritet, og venter nå på svar på DNA-prøver. Kripos ble koblet inn i saken – det er de også denne gangen. Politiinspektør Elin Drønnen sier at sakene er like.

– Det er to saker, den ene voldtekt og den andre voldtektsforsøk av en eldre kvinne, og vi står fortsatt med ukjent gjerningsperson. Det ligger også geografisk nært hverandre. Det er derfor naturlig for politiet å se sakene i sammenheng, forteller Drønnen.

Det var kvinna selv som varsla politiet. Politiet vil ikke kommentere om kvinna er skadd.

Fått inn tips

Drønnen forteller at allerede søndag kveld har de fått inn tips fra publikum. Hun går ikke inn på hvilke tips de har fått, men at de fortsatt ber folk ringe inn opplysninger om folk, biler og andre bevegelser i området rundt Vågstunet omsorgsboliger.

– Vi har opprettet et tipsmottak, og selv om vi har mottatt tips allerede er vi likevel interesserte i at flere forteller om observasjoner i området.

Laster Twitter-innhold

Politiet driver også rundspørring i området søndag kveld, det vil de fortsette med mandag.

– Vi var på omsorgshjemmet i dag tidlig og gjorde undersøkelser av åstedet sammen med krimteknikere. Nå fortsetter politiet med å snakke med folk i området, sier hun.

Tips kan ringes inn på telefon: 70 11 87 00.

Ber folk være obs

I ingen av overgrepssakene har gjerningsmannen gjort innbrudd. Politiinspektøren ber folk være oppmerksomme og ekstra på vakt.

– Nå har vi to saker der gjerningspersonen er på frifot og folk bør være oppmerksomme. Men i ingen av sakene har gjerningspersonen gjort innbrudd, så derfor oppfordrer vi folk til å lukke alle vindu og låse dørene.