Dødsfallet i Hareid: Personen var påført skader som gjorde politiet mistenksomme

Sunnmøre politidistrikt har søkt bistand fra Kripos etter et mistenkelig dødsfall i Hareid. Den avdøde personen er ikke identifisert.

Ni eksperter fra Kripos på vei til det mistenkelige dødsfallet i Møre og Romsdal. Det er foreløpig uklart hva som har skjedd på Hareid. Politiet sier at en person med synlige skader ble funnet død i et hus i ettermiddag.

SE TV-REPORTASJEN: Ni etterforskere fra Kripos skal bistå Sunnmøre politidistrikt i etterforskningen av det mistenkelige dødsfallet.

Klokka 21 fredag kveld holdt fungerende politimester i Sunnmøre politidistrikt, Ingar Bøen og lensmann i Hareid, Odd Kulø, pressekonferanse.

– Det første undersøkelsene, og skader på personen, gjør at vi ser på dette som et mistenkelig dødsfall. Vi kan ikke gå nærmere inn på hva disse skadene er enda, med hensyn til etterforskningen, sier den fungerende politimesteren.

Saken er under etterforskning av Sunnmøre politidistrikt med 27 personer fredag kveld, og Kripos vil komme med ytterligere 9 personer.

Offeret er ikke identifisert

Odd Kulø og Ingar Bøen

Odd Kulø, lensmann i Hareid, og fungerende politimester i Sunnmøre politidistrikt, Ingar Bøen fortalte fredag kveld at offeret ikke er identifisert og at det er skadene på den døde som gjør at politiet mener dødsfallet er mistenkelig.

Foto: Arne Flatin / NRK

Fredag 8. august klokka 13.30 fikk politiet melding om at det hadde blitt funnet en død person i et bolighus på Bigset i Hareid kommune. Ifølge politiet er ikke offeret identifisert, men etterforskingen skal ha gitt en pekepinn på hvem den avdøde kan være.

– Vi er enda i oppstarten av etterforskningen og ingen er hverken pågrepet eller siktet så langt, sa Bøen fredag kveld.

Kripos til åstedet

Det er ventet at bistand fra Kripos vil komme til Sunnmøre fredag kveld eller tidlig lørdag morgen for å bistå med teknisk og taktisk etterforskning.

– Vi er i gang med avhør, og åstedet er avsperret og vil bli undersøkt så snart det er praktisk mulig, sier Bøen.

Ber om tips

Under pressekonferansen ba politiet om tips fra folk som har opplysninger som kan være knyttet til saken.

– Det er veldig viktig at ingen venter med å si fra hvis de vet noe som kan være knyttet til denne saken. Vi oppfordrer derfor alle som kan vite noe å ringe 02800, sa den fungerende politimesteren.

Laster Twitter-innhold

NRK oppdaterer saken ...

Dødsfall Hareid

Det var i dette huset en person ble funnet død fredag. Personen var påført skader som gjorde politiet mistenksomme.

Foto: Øystein Skarsbø / NRK
Laster kart, vennligst vent...

Mistenkelig dødsfall på Bigset i Hareid