Ertsås avgjorde for Molde

Molde skaffet seg tre poeng mot Lyn på Ullevaal. Rune Ertsås avgjorde kampen to minutter etter sidebytte.

MFK-fane og publikum

Molde kjempet seg til tre fortjente poeng mot Lyn Oslo etter mål av Rune Ertsås.

Mens gjestene periodevis i 2. omgang viste bra fotball, var det lite som gledet for Lyn. Laget slet tungt i serieåpningen foran hjemmefansen.

Molde, som hadde problemer med angrepsspillet i de siste treningskampene, brukte litt over en omgang på å få til et skikkelig angrep på Ullevaal. Pape Pate Diouf fosset ned på venstrekanten og la inn til Rune Ertsås, som stupheadet ballen i mål bak Johan Dahlin bare to minutter etter pause. Målet skapte mer fart i en kamp som hadde svært lite før pause.

Molde hadde et par halvsjanser ved Daniel Berg Hestad og Pape Pate Diouf. Ellers var det tynt.

For Lyn var det ingen god serieåpning. Laget viste lite fremover på banen. Midtstopperne Tommy Berntsen og Indridi Sigurdsson stoppet det meste, men lot Ertsås stikke gjennom på 0-1.

Diego Guastavino var heller ingen hit på en sur marskveld.

Trives

Molde trives mot Lyn på Ullevaal. I fjor vant moldenserne to ganger på landskamparenaen.

Laget vant fortjent etter å ha hatt de største sjansene. Sju minutter før full tid burde innbytter Jose Mota ha punktert kampen da han fra kloss hold skjøt over det åpne målet.

Målscorer Ertsås var god for Molde. Det var også stopperne Vegard Forren og Christian Steen. Fra venstrekanten på midtbanen dirigerte Daniel Berg Hestad sitt lag godt, mens Magne Hoseth satt hjemme i Molde med mageonde.

Lyn slapp iallfall å spille med reklamefritt bryst. Hovedsponsor ble halt i land i slutten av uken.