NRK Meny
Normal

Kan dette være observasjon av UFO?

Av og til får NRK inn tips som har en svært spektakulær karakter. Denne gangen var overskriften «UFO i Sunndal».

UFO Sunndalsøra

Slik så det ut i Sunndal en kveld for noen uker siden. Tror du at dette kan være en UFO på himmelen? Svaret får du i løpet av denne artikkelen.

Foto: Edgar Bæverfjord

Når det tipses om UFO er som regel bildene litt utydelige, og det kan ofte være et bilde av hva som helst. Ofte viser det seg at bildet er manipulert, gjerne i et program som Photoshop.

Denne gangen kunne vi fastslå med en gang at bildet ikke var manipulert.

Teorien om at det kunne være en UFO var dermed i høyeste grad fortsatt levende.

En UFO er rett og slett et uidentifisert flygende objekt. Begrepet brukes for å beskrive antatt fysiske objekter observert i lufta og som umiddelbart ikke kan identifiseres. Flere miljøer forsker på fenomenet, og det er dannet flere organsisasjoner for mennesker som er spesielt interesserte i dette.

Dette må være bilde av en gatelykt en sen kveld på Sunndalsøra, var en av kommentarene i NRK Møre og Romsdals redaksjon da tipset tikket inn tidlig mandag formiddag.

For å avdekke dette, var det kun en ting å gjøre. Vi måtte gå rett til kilden. Og kilden til dette tipset er fotografen bak bildet, Edgard Bæverfjord på Sunndalsøra. Han hadde egentlig ingen intensjoner om å få oss til å tro at dette faktisk var en UFO, men syntes bare at det virkelig kunne se ut slik.

Bæverfjord bekrefter at bildet ikke er manipulert, og at han faktisk så dette synet fra trappa på hjemmet sitt for noen uker siden.

Ha,ha, sier han når vi slår på tråden til ham. Nei, jeg har da aldri trodd at dette var en UFO. Jeg så jo fra første stund at dette var månen som steg opp bak fjellet, skratter han når vi ringer.

Edgard Bæverfjord forteller om denne kvelden han sto på hustrappa hjemme på Hjelltrøa i Sunndal. Det gikk mot en stjerneklar natt. Bare fjellet skjulte månen. Men plutselig lysnet det bak fjellet. Litt etter litt sendte månen et vakkert lys over Sunndalsøra.

Ja, det var månen som steg opp bak fjellet. Jeg måtte jo ta bilde av dette vakre synet. Og da jeg så hvordan bildet ble, tenkte jeg at dette lignet jo aller mest på en UFO, sier en lattermild Edgar Bæverfjord.

Dermed er ikke lenger dette et bilde av et uidentifisert flygende objekt, men rett og slett et bilde av et identifisert objekt: Vår kjære måne.

Flere nyheter fra Møre og Romsdal