Endelig første soldag for vintercruiset i Molde

Omsider kom sola for de 1157 cruiseturistene på "Balmoral". Etter et rekordtidlig vintercruise med mye dårlig vær langs norskekysten fra Bergen til Tromsø og sørover igjen. Attpåtil viste nordlyset seg i natt.

"Balmoral" vei kai i Molde

Skarp vintersol for 'Balmoral' ved kai i Molde på vintercruiset.

Foto: Gunnar Sandvik/NRK

Fred Olsen-skipet "Balmoral" er på vintercruise etter at det gikk fra Southampton 20. januar, kryssa Nordsjøen og deretter hele Vestlandet nordover og til Tromsø og tilbake igjen. Turistene – de aller fleste britiske – strømmer i land og fyller busser som tar dem med til Atlanterhavsvegen og Åndalsnes, mens andre bruker beina og går tur i Molde sentrum eller naturen omkring.

Cruiseturister i land i Molde

Mange av cruisepassasjerene tok turen i land under besøket i Molde

Foto: Gunnar Sandvik/NRK

– Det har vært en fantastisk tur så langt, sier Kevin Jobling, der han foreviger turistskipet i skarp vintersol ved kai i Molde. Vi har hatt en del dårlig vær, men i dag i Molde er det første dagen med sol og blå himmel. Det var en vakker soloppgang i morges, så ja – dette er en fin dag.

Kevin er profesjonell fotograf om bord på cruiseskipet Balmoral, der han tar bilder og video av gjestene om bord og som de kan kjøpe. For han har det vært et vellykka cruise der han har fått mange gode bilder og scener.

Kevin Jobling cruisefotograf

Kevin Jobling er profesjonell fotograf under vintercruiset til 'Balmoral' - her ved kai i Molde

Foto: Gunnar Sandvik/NRK

Fikk endelig se nordlyset

Men har det vært skuffende med så mye dårlig vær når dere jakta på nordlyset?

– Vi fikk se nordlyset, sier Kevin. I går natt var det klar himmel og nordlyset viste seg fra sin beste side. Spesielt rundt midnatt var det praktfullt, så alle var fornøyde. Nå håper de på enda ei nordlysnatt når skipet forlater Molde og går mot Bergen.

Cruiseturister på vintercruise i land i Molde

Cruiseturistene fikk endelig oppleve litt sol her i Molde, etter et vintercruise i gråvær

Foto: Gunnar Sandvik/NRK

Vintercruise i januar langs norskekysten kan være utfordrende med kulde og mye dårlig vær, men Kevin tror mange av cruiseturistene er godt fornøyd. Ikke minst etter at de på tampen av cruiset nå har fått strålende vintervær i Molde, og målet for turen for mange var å oppleve nordlyset.

Les også: Rekordtidlig start på cruisesesongen

– Det har vært en okay reise også fordi forholda om bord på dette cruiseskipet har vært gode, luksuriøse og med god mat og service. Været har ikke vært noe stort problem for oss, sier fotografen før han tar beina fatt til fjells mot Varden bak Molde for å forevige moldepanoramaet i vintersol.