EM-bronse til Bjerkeli Grøvdal

Karoline Bjerkeli Grøvdal fra Isfjorden tok en bronsemedalje i EM i terrengløp i italienske Chia søndag.

Karoline Bjerkeli Grøvdal

For andre året på rad tok Karoline Bjerkeli Grøvdal EM-bronse i terrengløp. Bildet er fra OL i Rio tidligere i år.

Grøvdal var 40 sekunder bak vinneren, tyrkiske Yasemin Can. En annen tyrker Meryem Akda tok andreplassen10 sekunder bak Can.

Det ble tidlig klart at de to tyrkiske løperne kom til å gjøre opp om seieren. De rykket tidlig i fra og fikke en stor luke til resten av feltet.

• Karoline Bjerkeli Grøvdal tar bronse i EM i terrengløp.

Rykket mot slutten

Karoline Bjerkeli Grøvdal lå lenge i et felt med tre andre løpere som kjempet om tredjeplassen, men rykket mot slutten av den siste runden. Inn mot mål var det ingen som kunne matche Grøvdal i kampen om tredjeplassen. Hun tok også inn på teten på den siste runden.

Det er herlig å se Karoline på gang mot en ny sesong. Hun er Norges desidert beste langdistanseløper, sa NRKs kommentator Jann Post etter at bronsenmedaljen var i boks.

Også i fjor tok Karoline Bjerkeli Grøvdal en bronsemedalje i EM i terrengløp. Tidligere i år tok hun EM-bronsen på 10000 meter og har tatt flere norske rekorder og personlige rekorder i løpet av denne sesongen. I OL tok hun en sterk 7.plass på 5000 meter