Må investere ti millioner for eliteserie-spill

De har satt livet på vent mens de håper på opprykk til eliteserien. Blir det spill i den øverste divisjonen må KBK bygge ut og investere.

Anleggsansvarlig Truls Skar Helland

Anleggsansvarlig i KBK viser frem hvordan Kristiansund stadion kan bli i fremtiden.

Foto: Anne-Mari Flatset / NRK

De som jobber i administrasjonen til Kristiansund Ballklubb krysser fingre, håper, og venter.

Kjetil Thorsen

Daglig leder i Kristiansund Ballklubb Kjetil Thorsen.

Foto: Eirik Haukenes / NRK

– Jeg klarer ikke å ta noe steg fremover nå før vi får avklart hvor vi skal spille, sier daglig leder i klubben Kjetil Thorsen.

Mandag kveld vant KBK mot Ullensaker/Kisa etter en suveren snuoperasjon. Det betyr at de tok en stort steg nærmere eliteseriespill neste sesong.

– Vi får første mulighet til å ta steget opp allerede neste hjemmekamp mot Fredrikstad. Det er uvirkelig. Det er aristokratene i norsk fotball som kommer og jeg blir veldig overrasket hvis ikke tribunene er tettpakket med nordmøringer som krysser fingre sammen med oss.

Må investere

Men dersom laget klarer å rykke opp til eliteserien fra neste sesong av må det investeres. I første omgang er det snakk om flomlys som er dobbelt så høye som i dag og tak over tribunene. Det vil koste ca. ti millioner kroner.

Derfor håper Thorsen på økonomisk hjelp både fra kommunen og flere andre på Nordmøre.

– Vi jobber under tidspress. Skal vi være så heldig at Tippeligaen er et scenario må vi oppfylle kravene NFF setter. Så da håper vi at alle med hjerte for Nordmøre er med og tar sin del av ansvaret for at det skal skje.

Men de planlegger ikke bare for eliteseriespill.

– Vi planlegger for at Kristiansund Ballsklubb skal være et varig prosjekt i toppfotballen. Vi skal være en klubb som hevder oss i førstedivisjon og besøker Tippeligaen av og til, sier han.

Truls Skar Helland er anleggsansvarlig i KBK. Dersom han skulle ventet til siste seriekamp er ferdigspilt 30. oktober med å planlegge forbedringene på stadion ville han fått for liten tid.

På sikt ønsker han seg også flere sitteplasser, men tar en ting av gangen. Prestasjonene til spillerne farger arbeidsdagene på stadion, og i dag er en bra dag.

– Vi blir veldig preget av sporten. Gårsdagens kamp er et godt bilde. Vi var helt knekt i pausen før vi ble euforisk etter kamp. Da gledet jeg meg til å gå på jobb. Det er tyngre å gå på jobb når vi har tapt, sier han.