NRK Meny
Normal

Elin Sofye i full gang med ny musikk

Den 29 år gamle artisten leverte denne uken inn masteroppgave i musikkterapi. Elin Sofye Rabbevågs singel slippes i disse dager og hun håper musikken kan trøste folk. Opplev henne på NRKs lunsjkonsert klokka 12.

Elin Sofye

Elin Sofye Rabbevåg er neste ut i NRKs lunsjkonsert. Det skjer tirsdag klokka 12.00

Foto: Elise Årdal

Elin Sofye Rabbevåg fra Ålesund sin nye singel «Born to be» spilles på Urørt på P3, men er foreløpig ikke offentliggjort. Det vil skje i løpet av kort tid, ifølge Rabbevåg. Hun er også i gang med nytt album.

– Born to be handler om å få en ny start i livet. Sangen handler om håp og at man må prøve å legge ting bak seg for å gå videre, sier hun.


Tirsdag 25. november skal Elin Sofye Rabbevåg holde opptre på scenen i NRK Møre og Romsdal sine lokaler i Ålesund fra klokka 12.00.

Rød tråd

I 2012 ble ga hun ut debutalbum «There's Gotta Be More». Ålesundsartisten skriver tekstene sine selv og beskriver musikkstilen som elektronisk pop/rock med et snev av soul.

Selv sier Rabbevåg at hun har blitt mer moden og det bærer musikken preg av.

– Det nye albumet er kanskje enda mer beskrivende for hvem jeg er. Det er mer fokus på tekst i dette albumet, sier hun.

Hun har et ønske om at sangene hennes skal trøste folk.

– Det som er en rød tråd i sangene mine er at selv om livet av og til kan være tøft og vanskelig, så er det alltid håp. Målet er at andre kan få litt trøst av musikken og at de kjenner seg igjen.

Før jul går tiden med til å spille inn nye sanger til albumet i Tinnitus Recording studio i Bergen Albumet er planlagt til våren, men Rabbevåg stresser ikke.

– Da jeg ga ut det forrige albumet var jeg så opptatt av å bare få sluppet et album. Men nå vil jeg at hver sang skal få skinne. Jeg ser jo på sangene nesten som barna mine, så jeg vil de skal bli sett og hørt, sier hun.

Deltid på eldresenter

I tillegg til å være artist har også Ålesundsartisten vært student i Bergen de siste årene. Torsdag denne uka leverte hun masteroppgaven i musikkterapi, etter å ha sittet oppe hele natten, forteller artisten.

– Fristen var klokka 13.00 og jeg leverte inne 12.55, så det var adrenalin på topp og utrolig deilig. Jeg tror ingen har levert en masteroppgave så sent, sier hun.

Hun jobber deltid på et eldresenter med eldre som har demens.

– Man ser at de ikke husker hva de har spist til frokost, men så synger du en sang som de husker fra barndommen og det kommer frem mange minner. Musikken kan bli brukt til å nå inn til det friske i mennesket, sier hun.

«Levende lyd»

Elin Sofye Rabbevåg gleder seg til å komme hjem til Ålesund neste uke for å opptre.

– Det blir kjekt, fordi det er ikke så ofte jeg hjemme siden jeg bor i Bergen. Så det blir artig å opptre på hjemmebane, sier hun.

«Levende lyd» i Parkgata 6 er NRK Møre og Romsdals direktescene for musikk med tilknytning til fylket. Her presenterer vi både artister som har skapt seg et navn på stjernehimmelen og artister som kan være kommende stjerner.

Her har vi hatt besøk av Hilde Louise Asbjørnsen, Kystfolket, Dina Misund, Stig Ulv, Folk for Forest, The Artcit Four og Robert Post.