NRK Meny
Normal

Elevene deler historier med Haakon

Kronpris Haakon ble møtt med plystring og stående applaus da han kom til Atlanten videregående skole nå. Sammen med elevene skal han prate om verdighet.

Kronprins Haakon er på Dignity Day i Kristiansund

Da Kronprins Haakon kom til Atlanten videregående skole i Kristiansund, ble han godt mottatt. Sammen med elevene skal han prate om verdighet.

Kronpins Haakon ble i dag møtt med plystring og stående applaus da han kom til Atlanten videregående skole i dag. Sammen med elevene skal han prate om verdighet. Dette er tredje år på rad at videregående elever over hele landet får besøk. I år skal 30.000 ungdommer på 150 skoler gjennom Dignity Day, som er et to timers skoleopplegg.

Elevenes dag

– Denne dagen handler om deg, I dag skal alle sammen få muligheten til å fortelle historier som er viktig for deg, sa Kronprisen til elevene i salen.

Han fortalte historien om en kvinne fra fattige Nepal, som fikk et mikrokredittlån for å starte egen bedrift. Sammen med fem andre kvinner produserte hun fat og skåler til hjemmene i Nepal. På den måten fikk hun sendt alle barna sine på skolen, og hadde råd til legebehandling da mannen ble syk.

–Hun var så stolt over hva hun hadde fått til. Ikke bare bidro hun til familiens økonomi, men også til landets økonomi. Det handler om verdighet, sa Kronprins Haakon.

Hverdagslige ting

– Vi tillater oss å snakke om små ting i hverdagen, om hvordan man behandler folk rundt seg. Det gjør at vi til slutt kommer frem til enkle konkrete ting man kan gjøre selv, sier Thomas Horne. Han er daglig leder for Global Dignity Norge

I 2006 var med Kronprins Haakon med på å starte organisasjonen Global Dignity, som blant anna skal bevisstgjøre ungdommen på hva verdighet betyr.

Gjøre verden til et betre sted

Elevene selv skal i dag ha mikrofonen. De vil dele sine tanker og historier med hverandre og med Kronprinsen om hva som er det viktigste for dem i livet, og hvordan de ønsker å gjøre verden til et bedre sted.

17. oktober er det landsomfattende markering av Global Digity Day, og besøket i Kristiansund er en del av oppkjøringen til denne markeringen.

Kronprins Haakon

I dag har Atlanten videregående skole i Kristiansund besøk av Kronprins Haakon. 30.000 ungdommer skal gjennom skoleopplegget Dignity Day.

Foto: Eirik Haukenes / NRK