Ekstrem­vêr «Gyda» Møre og Romsdal

Oppsummert

Har du bilde eller video frå ekstremvêret? Tips oss på mr@nrk.no eller på bidra.nrk.no

 • Færre veiskader enn fryktet

  Så langt er det registrert færre skader på fylkesveinettet i Møre og Romsdal enn fryktet etter ekstremværet Gyda. De aller fleste fylkesveiene er nå gjenåpnet.

  – Vi går nå over fra en akutt til en mer normalisert situasjon, opplyser fylkesveisjef Ole Jan Tønnesen på fylkeskommunens nettsider.

  – Så langt har vi ikke avdekket kritiske skader, og de aller fleste veiene er åpne som normalt, sier fylkesveisjefen. (NTB)

 • Gyda sette nedbørsrekordar

  Gyda sette 20 nye nedbørrekordar for årets første månad, ifylgje Meteorologisk institutt. I Møre og Romsdal blei nedbørsrekorden frå 1917 slått.

  Laster Twitter-innhold
 • Skadar for 12 millionar

  Tryg Forsikring har fått inn meir enn 103 skadesaker knytt til ekstremvêret. Dei estimerer skadane førebels til rundt 12 millionar kroner. – Det er mest flaum- og vasskadar der vatn har trengt inn i bygningar. Det er også ein del stormskadar på hustak og bilar, seier Torbjørn Brandeggen, kommunikasjonsrådgjevar i Tryg Forsikring.

 • Evakuerte får flytte hjem igjen

  44 personer som har vært evakuert i Eresfjord i Molde kommune får nå flytte hjem igjen. Det sier ordfører Torgeir Dahl (H). NVE har gjort en faglig vurdering og har anbefalt at evakuering blir opphevet. Evakueringa skjedde på grunn av svært høy vannføring i Dokkelva, men Dahl sier at vannstanden i Dokkelva har minket mye.

  Norsk folkehjelp er på plass i Eresfjord.
  Foto: Per-Ivar Kvalsvik / NRK
 • Liabygda-Stranda: Normal drift

  I fergesambandet Stranda - Liabygda er det normal drift igjen, opplyser Fjord 1. Fv. 63 er nå åpen. I dag blir det fortsatt gjennomført alternativ fergerute mellom Hellesylt og Geiranger med avganger fra Hellesylt kl. 12:30 og 16:30. Avganger fra Geiranger blir 13:30 og 17:30. I morgen blir det utført ordinær rute mellom Hellesylt - Geiranger.

Direkterapport fra Surnadal kl 09.20
Det har gått eit ras over fylkesveg 62 i Øksendal i Sunndal.
Store nedbørsmengder gjer at vatnet fløymer inn på garden.