Hopp til innhold

Eksplosjon på Nyhamna

Det har vært en eksplosjon ved reservekraftverket på Nyhamna i Aukra i ettermiddag.

Gasskraftverk Nyhamna

Det er gitt grønt lys for at det mobile gasskraftverket på Nyhamna - sammen med reservekraftverket på Tjeldbergodden - kan settes i drift dersom energiforsyninga i Midt-Norge skulle bli kritisk.

Eksplosjonen skjedde i forbindelse med testkjøring av verket, sier kommunikasjonsdirektør i Statnett, Tor Inge Akselsen.

- Vi kjenner foreløpig ikke detaljene om som skjedde. Men vi drev med testkjøring av anlegget, og eksplosjonen skjedde i forbindelse med dette, sier Akselsen.

Ingen personer kom til skade i eksplosjon. Omfanget av de materielle skadene er foreløpig usikkert. Men kapasiteten ved reservekraftverket er redusert.

En tredel satt ut av spill

- Vi regner med at rundt en tredel av anlegget nå er satt ut av spill. Hvor omfattende skadene er og hvor raskt vi kan komme igang igjen har vi foreløpig ikke oversikt over, sier Akselsen.

- Er sikkerheten god nok når en slik ulykke kan skje?

- Sikkerheten skal være god nok og vi har aldri hatt noe uhell av denne karakter tidligere. Så vidt jeg vet er det sjelden det skjer slike uhell. Men det skjedde jo nå da så vi må ta en gjennomgang for å finne årsaken, sier Akselsen